HALKIN SESİ

PAZARYERİ’NİN SESİNE KULAK VERİN

Her hafta Cumartesi günü yayınladığımız Mahallenin Muhtarları köşemizde kentin sorunlarını kaleme almaya devam ediyoruz.

PAZARYERİ’NİN SESİNE KULAK VERİN
17-04-2015 19:12
Google News

Muhtarla gerçekleştirdiğimiz söyleşilerle mahallenin sorunlarını ve beklentilerini yazıyor, sorunların en kısa zamanda çözülebilmesi için ilgili kurumlara sesleniyoruz.

Bugüne kadar Meydan, Bahçelievler, Sağlık, Raman, İluh, Cumhuriyet, Yeni Mahalle, Gap, Gültepe, Hilal, Petrolkent, Tılmerç, Kültür ve Yenişehir Mahallelerine konuk olduk. Bu hafta ise 12 bin nüfuslu Pazaryeri Mahallesi’ndeydik.

Pazaryeri’nin 5 bin seçmeni var. Kentin en eski mahallelerinden biri.

Burada iki dönemdir muhtarlık yapan Hamdin Keskin’le mahallenin bütün sokaklarını tek tek geziyoruz. Bakın burada hangi sorunlar yaşanıyor ve mahallelinin beklentileri neler?

KAT SAYISININ ARTIRILMASINI İSTİYORUZ

Mahalledeki bütün evlerin müstakil olduğu çarpıyor gözümüze. Muhtar Keskin, “Mahallemizdeki evler 3–4 katlıdır. Kat atmak isteyenlere izin verilmiyor. Biz belediyeden mahallemize kat izninin verilmesini istiyoruz. Burada kocaman bir aile olarak yaşamak istiyoruz” dedi.

DOĞALGAZ İSTİYORUZ

Mahalle Muhtarı Hamdin Keskin, kömürden kurtulmak istediklerini belirtiyor. SİBADAŞ yetkililerine seslenen Keskin “12 binlik mahalleyiz fakat mahallemizde henüz doğalgaz bağlanmamış. SİBADAŞ Müdürüne ve diğer yetkililere sesleniyoruz. Bu sene mahallemize doğalgaz istiyoruz. Artık kömürün kirliğinin, kokusunu istemiyoruz. Mahallelinin en büyük isteği bu yöndedir. Doğalgaz çalışmaları kentin bazı semtlerinde yürütülüyor ama hızlandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TAZİYE EVİ BİLMECESİ

Kente taziye evi kazandırılmasını istiyor Sayın Keskin. Taziye evi için yer tesisinde bulunduklarını ancak mahalleli arasında anlaşmazlık çıktığını söyleyen Keskin “12 bin nüfuslu mahalleyiz. Taziye evimiz yok. Bu, çok ciddi bir sorundur. Taziye evi için yer tesis ettik. Ancak mahalleli arasında anlaşmazlık yaşanıyor. Kimisi benim evimin önüne yapma diyor, kimisi işyerimin önünü kapatma diyor. Bu konuda uzlaşma sağlayamadık” ifadelerini kullanıyor.

ESKİ HAL, İLÇE OTOGARI OLSUN

Bildiğiniz gibi, kentte yıllardır sebze-meyve satışları için kullanılan Eski Hal, Pazaryeri Mahallesindeydi. Ancak Belediyenin uğraşları sonucu Meyve-Sebze Hali, Şehir Otogarı yakınında başka bir alana taşındı. Mahalleyi gezerken bu alanın nasıl değerlendirileceğini soruyoruz. Eski Hal’in ilçe otogarına dönüştürülmesini isteyen Muhtar Keskin “Eski Hal buradan taşındı. Bu alan şimdi boş. Burası ilçe otogarı olabilir. Hem böylece ilçe otogarı, şehir otogarının yakınında olur. Ulaşımda rahatlık sağlanır. Vatandaşlar ilçe otogarından şehir otogarına kadar uzun mesafe gitmek zorunda kalmaz” diyor.

ORTA REFÜJLERE BAKIM YAPILMALI

Mahallede orta refüjlerin bakımsız kaldığı çarpıyor gözümüze. Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte kentin, bakıma ihtiyaç duyduğunu söyleyen Muhtar Hamdin Keskin “Mahallemiz ile Bağlar Mahallesini birbirinden ayıran orta refüjler bakımsızdır. Otlar kurumuş ve görüntü kötü. Orta refüje bakım yapılmasını, çiçeklerle süslenmesini istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

BÜYÜK PARK YAPACAĞIZ

Bütün mahalleler gibi Pazaryeri Mahallesinin de park ihtiyacı olduğunu açıklıyor Sayın Keskin. Belediye ile bu konuda görüştüklerini belirten Sayın Keskin “Mahallemizde şuan park yok. Belediyeden söz aldık. En kısa zamanda mahallemize yakışır bir park yapılacak,  çocuklar için de dinlenme parkları yapılacak” dedi.

LİSEMİZ YOK

Bağlar, Hilal ve Pazaryeri Mahallesinde okul eksiği bulunduğunu öğreniyoruz. Mahalleye lise kazandırılması için Milli Eğitim Müdürlüğüne seslenen Keskin “Bizim mahallede lise yok. Öğrencilerimiz, okumak için diğer mahallelere gidiyor. En azından bizim mahallede bir lise yapılırsa 3 mahalle bundan faydalanır” dedi.

KARANLIKTAYIZ

Kentin en büyük eksiliklerinden biri olan aydınlatma sorunu, Pazaryeri Mahallesi’nde de önemli sorunlardan biri. Sokakların, akşam saatlerinde karanlığa gömüldüğünü açıklayan Keskin “Yaz ayı geldi. Yaz aylarında akşamları dışarı çıkmak istiyoruz. Ancak sokaklar karanlığa gömüldüğü için mahalleli korkuyor. Aydınlatma sorununun çözülmesini istiyoruz” diyor.

PAZARYERİ NASIL BİR MAHALLE?

Pazaryeri Mahallesinin nasıl bir mahalle olduğunu sorduk muhtarımıza. Pazaryeri’nin örnek bir mahalle olduğunu söyleyen Sayın Keskin “Yeni bir mahalleyiz. Sakin ve mütevazi bir mahalleyiz. Örnek gösterilecek mahalleyiz. Yaşamam belli başlı sorunları sizin aracılığınız ile dile getirdik. Bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Mahallelerin sorunlarını dile getirdiğiniz için ayrıca size teşekkür ediyorum” diyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete