GÜNDEM

Pedallar çevre için döndü

Batman Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Türkiye Çevre Haftası kapsamında Batman’da etkinlik düzenledi.

Pedallar çevre için döndü
05-06-2022 11:05
05-06-2022 13:27
BATMAN
Google News

Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Batman Katı Atık Entegre Tesisi’nde inceleme yapıldı, katı atık sahasına fidan dikildi. 2022 yılı Dünya Ortak Evimiz Sıfır Atık Geleceğimiz sloganı çerçevesinde Türkiye Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında hafta içi ve hafta sonu yapılacak etkinlik öncesi, öğrencilerle sağlıklı çevre yaşamına dikkat çekildi. Batman Katı Atık Entegre Tesisi Yetkilileri “Burada Batman’dan gelen tüm evsel atıkları ve ambalaj atıklarını ayrıştırıyoruz. Ayrıştırdığımız tüm evsel atıklardan çıkan gazlar gaz balonunda birikiyor. Bu gaz ile elektrik enerjisi elde ediliyor. Yani anlaşılacağı üzere, çöpten elektrik enerjisi elde edip sizlerin evlerinde kullandığınız buzdolabı, televizyon, internet, bilgisayar gibi cihazlarınız çalışıyor. Sizler de çevre bilincine sahip olarak bizlere yardımcı olabilirsiniz”  dedi.

ÇEVRE DOSTU BİR YAŞAM İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Saat 13.00’da Batman Park AVM önünden başlayan ve Atatürk Parkı’nda son bulan programda Çevre Dostu Bir Yaşam sloganıyla bisiklet turu yapılarak farkındalık oluşturuldu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete