GÜNDEM

PEKİ YA AMBULANS OLSAYDI?

Batman’ı baştanbaşa ikiye bölen demiryolu hattı, yük ve yolcu trenlerinin geçişi sırasında kentte trafiği durma noktasına getiriyor. Araçlar trenin geçişinin dakikalarca beklerken, ambulans ya da itfaiye araçlarının trafikte olması durumunda yaşanacak aksaklıklar soru işareti olarak akıllardaki yerini koruyor.

PEKİ YA AMBULANS OLSAYDI?
16-09-2019 20:48
Google News

 

KENTİ İKİYE BÖLÜYOR
Batman şehir içinden geçen ve kenti “tren yolunun arka tarafı”, “tren yolunun ön tarafı” olarak ikiye ayıran demiryolu hattı, olası riskleri de içinde barındırıyor. Akyürek Mahallesinde geçtiğimiz gün demiryolu hattında hareket halinde iken aniden arızalanarak duran yük treni, bu riskleri yeniden gündeme getirdi. 
YÜK TRENİ ARIZALANDI, ARAÇLAR DAKİKALARCA BEKLEDİ
Yük treni geçeceği için demir bariyerler indi, trafik durdu, yük treni demiryolu hattından geçmeye başladı. Araçlar trafikte dakikalarca beklerken yük treni arızalanarak durdu, demir yolu hattının iki yakasında uzun araç kuyrukları oluştu. Trafikte ambulans ya da itfaiye aracı olması durumda yaşanacak riskler yeniden gündeme geldi. Demiryolu hattının şehir dışına çıkarılarak çevresinde güvenli bölge oluşturulması, böyle şehir içinde tren kazalarının minimum seviyeye getirilmesi ve trafikteki sıkıntıların giderilmesi gerektiği konuşuluyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete