YAŞAM

Pekmez yok satıyor

Soğuk kış günlerinin etkili olduğu Batman’da pekmez satışları arttı. Bu yıl 4 tona yakın pekmez sattığını ifade eden esnaf, rağbetin gün gittikçe artığını söyledi.

Pekmez yok satıyor
03-01-2023 03:20
02-01-2023 17:22
BATMAN
Google News

Dut, üzüm, karadut, andız ve keçiboynuzundan oluşan 5 çeşit pekmez satışı yaptıklarını belirten esnaf “Pekmez özellikle soğuk havalarda sağlığa çok faydalıdır. Andız pekmezi, Soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Nefes açıcıdır. Astım ve bronşite iyi gelir. Dut pekmezi, bağırsakları çalıştırır, demir eksikliğini giderir, kan yapar ve bronşları temizler. Üzüm pekmezi, enerji verir, hamilelikte ve bebek gelişiminde faydalıdır. Mideyi, bağırsakları ve böbrekleri kuvvetlendirir. Damar sertliğine iyi gelir. Keçiboynuzu pekmezi ise hamile bayanlar için önemli bir besin kaynağıdır. Kandaki yağ seviyesini düzenler. Kemik yapısını kuvvetlendirir” dedi.

Pekmez çeşitlerinin tamamen organik olduğuna dikkat çeken esnaf, dut ve üzüm pekmezini 60 TL, karadut pekmezini 50 TL, keçiboynuzu pekmezini ise 70 TL’den sattıklarını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete