GÜNDEM

PET ŞİŞE ATIKLARINDAN SANAT YAPIYOR

- Batman’da sokaktan topladığı pet şişe atıklarını sanatsal bir çalışmayla vazo, şamdan, bardak, çiçeklik ve anahtarlık haline getiren vatandaş, sergi açmak istiyor.

PET ŞİŞE ATIKLARINDAN SANAT YAPIYOR
08-05-2015 20:16
Google News

Fatih Mahallesi’nde yaşayan evli iki çocuk babası Ferit Nayın (45), sokaklardan topladığı pet şişe, cam, karton, naylon gibi atıkları, sanatsal bir çalışmayla hediyelik ve süs eşyası haline getiriyor. Yaşadığı evinin bir kısmını çalışma atölyesi olarak kullanan Ferit Nayın, üç yıl önce su içtiği bir pet şişeyi çöpe atmayıp değerlendirmek istediğini, evde küçük bir mumluk haline getirmek için çalışamaya başladığını ve kısa sürede pet şişlerin süs eşyası haline getirebildiğini söyledi. Pet şişelerden yola çıkarak daha sonra sokaklarda topladığı farklı pet şişeleri süs eşyası yapmaya çalıştığını ifade eden Nayın, vatandaşların kullanılamaz diye çöpe attıkları pet şişeleri toplayıp şekillendirerek boyamaya başladığını söyledi.

3 YIL İÇİNDE 300’E YAKIN SÜS EŞYASI YAPTI

3 yıl önce su içtiği pet şişeyi çöpe atmak yerine değerlendirmek istediği için kafa yorduğunu belirten Nayın, "Bu işi para karşılığı değil hobi olarak yapmaya karar verdim. Küçük bir su şişesinden güzel bir mumluk çıkardığıma göre daha değişik şeylerde yapabileceğime inandım ve sokaklardaki atık pet şişeleri toplayarak eve getirdim. Evde topladığım pet şişelerini farklı objelerle birleştirip süs eşyası haline getirebileceğimi gördüm. Bu çalışmalarımı her geçen gün ilerletip atıkları farklı farklı süs eşyası haline getirdim. Bunların bana maliyeti de oldu ama sevdiğim için bırakmadım devam ettim. Üç yıl içinde yapmış olduğum 300’e yakın hediyelik ve süs eşyalarını ilerleyen günlerde sergileyip satışa sunmayı düşünüyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete