GÜNDEM

“PETROL ATIKLARI, KAYGILANDIRIYOR”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, kentin bazı köylerinde Silvanka Petrol Sahasındaki atıklarla ilgili şikayetleri gündeme getirdi.

“PETROL ATIKLARI, KAYGILANDIRIYOR”
29-07-2019 19:57
Google News

Dernek Yönetimi “Tarafımıza ulaştırılan mektuba göre, Batman’ın Beşiri İlçesine bağlı Bahçeli Köyü yakınlarında bulunan TPAO’ya bağlı Silvanka Petrol Üretim Sahasındaki atık petrol, bilinçsiz şekilde doğaya salınıyor. Daha önce, petrol üretim sahasına yakın olan ve üretim yapılmayan eski kuyulara boşaltılıyormuş. Tahliye işlemi sağlıklı yapılmadığı için atık petrol, çevre köylerin içme suyuna karışıyor. Atık petrolün sızması sonucunda, yaban hayvanları da etkileniyor. Atık petrol tahliye işlemi, insan sağlığına ve doğa felaketlerine yol açıyor. Bu durum, ileride oluşacak acı tabloyu da gözler önüne seriyor” denildi.
ATIKLARIN, KUYUYA ATILMASI İSTENİYOR
Açıklamanın devamında, oluşabilecek tehlikelere dikkat çekilirken “Silvanka petrol sahası atığının, Beşiri sınırları içinden geçen Kozluk’a bağlı Ünsaldı Köyü sınırındaki TPAO kuyusuna atılması için taşıma işlemi yapılıyor. Bu kuyu, Gürpınar, Ulucanlar ve Ünsaldı Köyleri ve bu köylere bağlı mezraların sınırların kesiştiği yerdedir. Bu köylerde içme suyu, yeraltından ve arıtılmadan temin ediliyor. Bu yüzden köy sakinlerinin sağlığı tehdit altına girecektir. Bu köylerin ekonomik hayatının temelini tarım ve hayvancılık oluşturuyor. Bu yüzden köylerin ekonomisi de etkileniyor. Köy sakinleri taşıma işleminin, bir ilçe sınırından başka bir ilçenin sınırlarına taşınmasının, rant sağlama sebebiyle yapıldığını belirtiyor. Taşıma işlemi ile ilgili ÇED raporunun da alınıp alınmadığı bilinmiyor. Köylülerimizin endişelerine neden olan sorunları önemsiyoruz. Köylülerimizin iddialarına, yanıt verilmesini istiyoruz” denildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete