GÜNDEM

PETROL EMEKÇİLERİ ÇAREYİ CHANGE.ORG’DA ARIYOR

TP’nin özelleştirilmesi nedeniyle TPIC’e devredilerek özlük haklarından mahrum kalma kaygısı taşıyan petrol emekçileri, basında yer alan haberlerden sonra çareyi şimdi de sosyal medya ortamında başlattıkları imza kampanyasında arıyor.

PETROL EMEKÇİLERİ ÇAREYİ CHANGE.ORG’DA ARIYOR
17-11-2017 22:01
Google News

Mağduriyetlerini, yerel ve ulusal medyaya taşıyarak seslerinin duyulmasını isteyen petrol emekçileri, www.change.org’da Cumhurbaşkanlık ve Başbakanlığı muhatap alarak başlattıkları kampanya kapsamında sosyal medya kullanıcılarından imza topluyor. İmza kampanyası metninde “TP özelleştirilemez. Türkiye’nin milli petrol şirketi TP özelleştirilmek isteniyor.

TP’nin kuyu tamamlama hizmetleri, sondaj, sismik birimleri TPIC e devredildi ve bu birimlerde çalışan kapsam içi ve kapsam dışı işçileri TPIC’e geçmek istemiyor. TPIC’te güvencesiz çalışmak istemeyen TP kamu çalışanları, TP’nin diğer birimlerine (üretim veya başka bir bölüm) geçmek istiyor. Aylardır süren belirsizlikler TP işçilerini ve ailelerini endişeye sevk ediyor. İşçiler, TP’nin başka bölümlerine geçiş yapmayı talep ediyor” ifadeleri yer alıyor. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete