GÜNDEM

PETROL EMEKÇİLERİ “İŞVERENDEN HASSASİYET BEKLİYORUZ”

Petrol İş Sendikası, petrol emekçilerine yönelik devam eden toplu iş sözleşmelerinde petrol emekçilerinin haklarının korunmasını istedi. Kırıkkale, Aliağa, İzmit ve Batman Rafinerilerinde konuyla ilgili eşzamanlı iş bırakma eylemi düzenlendi.

PETROL EMEKÇİLERİ “İŞVERENDEN HASSASİYET BEKLİYORUZ”
20-04-2017 19:16
Google News

“İŞVERENDEN HASSASİYET BEKLİYORUZ”

Yazılı açıklama ile Tüpraş’a seslenen Petrol İş Merkez Yönetim Kurulu “Tüpraş’ın ülke ekonomisine katkıları, bu işletmede sağlanan çalışma barışı ve kalifiye işgücünün örgütlülüğü ile mümkün olmuştur. Tüpraş işçisi ve Petrol-İş, bu işletmeye daima sahip çıkmıştır. Sürmekte olan toplu sözleşme sürecinde aynı hassasiyeti Tüpraş işvereninden bekliyoruz. Tüpraş işvereninin sözleşme yürürlük süresi, çalışma sistemi, vardiya düzeni ve özel mazeret izinleri gibi konularda ısrarcı olması nedeniyle sözleşme süreci tıkanmıştır. İşveren, TİS yürürlük süresinin 3 yıla çıkarılmasını, yılda 8 işgününe kadar verilen ücretli mazeret izinlerinin kaldırılmasını istemektedir. Vardiyalılar için haftalık çalışma süresinin 40 saatten 42 saate çıkarılması talep edilmektedir” açıklamasını yaptı.

“KAZANIMLARIMIZI PAZARLIK KONUSU YAPTIRMAYIZ”

Yıllardır sürdürdükleri mücadelede, elde ettikleri kazanımları pazarlık konusu yaptırmayacaklarını açıklayan Petrol İş Yönetimi, eşzamanlı iş bırakma eyleminde “Haklarımızı korumakta kararlıyız.  Sendikamız, işkolumuzda ve özellikle rafinaj-petrokimya sektöründe sözleşmelerde 2 yıllık yürürlük süresi esasından vazgeçmeyecektir. Petrol-İş’li işçiler, çalıştıkları işyerine sahip çıkar, üretir ve ürettiğinden de adil bir pay almayı, insan onuruna yakışır bir ücret elde etmeyi talep eder. TÜPRAŞ işçisi ve Petrol-İş olarak, işverenin sözleşme sürecindeki uzlaşmaz ve dayatmacı tutumunu protesto ediyoruz. Buradan işverene bir kez daha sesleniyor, uyarılarımızı dikkate almaya çağırıyoruz” açıklamasını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete