GÜNDEM

PETROL EMEKÇİSİ 2 SAAT İŞ BIRAKTI

Petrol-İş Sendikası, Tüpraş işvereninin, sözleşme yürürlük süresi, çalışma sistemi ve vardiya düzeni gibi konularda dayatmalarda bulunduğu ve çalışma barışını tehdit edecek düzenlemeleri gündeme getirdiğini savunarak 2 saat süreyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

PETROL EMEKÇİSİ 2 SAAT İŞ BIRAKTI
05-04-2017 19:06
Google News

2 SAAT SÜREYLE İŞ BIRAKTILAR

Ülkenin tek rafineri şirketi olan Tüpraş’ın, bugüne kadar ekonomiye koyduğu katkılar, ürettiği yüksek katma değer ve yaptığı ihracat ile Türkiye'nin en önemli kuruluşu olduğu belirtilen açıklamada “Tüpraş'ın sektörde ve ekonomide en büyük şirket haline gelmesinde en büyük pay, kuşkusuz, yüksek riskleri göze alarak çalışan işçilerindir. Tüpraş işvereni, sözleşme süresini 3 yıla çıkarmak, vardiyalı çalışanların çalışma saatlerini arttırmak, hafta tatili çalışması karşılığı ücretli izin kullandırılması ve ödemeleri, ücretli mazeret izni hükümlerinde değişiklikler yapmak istemektedir. İşçilerin ve Petrol-İş'in itirazlarına rağmen çalışma biçiminde köklü değişiklikler yapılarak, işçinin kazanımları tırpanlamaya çalışılıyor” denildi.

“EYLEMLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Dayatmalar sonucu toplu sözleşme sürecinin tıkandığı belirtilerek “Tüpraş işçisi, dayatmalara boyun eğmeyecek, haklarına ve kazanımlarına sahip çıkacaktır. Çalışma barışını bozarak Tüpraş'ın üretim ve faaliyetlerine zarar verecek bu dayatmalardan vazgeçilmeli, işçinin sesine kulak verilmelidir. Tüpraş işçisi ve Petrol-İş olarak, sözleşme sürecinin tıkanmasını protesto etmek ve işvereni uyarmak için İzmit, Kırıkkale, Aliağa ve Batman Rafinerileri'nde eş zamanlı 2 saat iş bırakıyoruz. Uyarılar dikkate alınmazsa eylemlerimiz artarak devam edecektir” denildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete