GÜNDEM

PETROL İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI…

PETROL İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI…

PETROL İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI…
06-01-2015 19:34
Google News

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)'nun yan kuruluşu olan Türkiye Petrolleum İnternational Campany (TPIC)’te çalışan yaklaşık 850 işçi, yılbaşında iş akitlerinin fes edilmesi üzerine eylem yaptı.

TPAO giriş kapısında düzenlenen eyleme Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ve STK temsilcileri katıldı. Yetkilileri uyarmak ve tepkilerini dile getirmek için toplandıklarını dile getiren Genel Başkan Öztaşkın, yaklaşık 850 TPIC çalışanının iş akdinin feshedilmek istenmesi ve TPAO'nun özelleştirilmesi politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

PETROL FİYATLARI BAHANEDİR

850 işçinin durumu ile ilgili konuşan Öztaşkın “Görünür gerekçe petrol fiyatlarının düşmesi. Ama bunun bir bahane olduğunu biliyoruz. Bu ülkede petrol fiyatlarının varili 20 dolara düştü. Size soruyorum o zaman TPIC yok muydu? O zaman maliyet kurtarıyordu da şu anda 50 dolara düştü de mi kurtarmıyor. Bunların hepsi yalandır” dedi.

BUNA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

TPAO’nun özelleştirilmesine ilişkin açıklama yapan Öztaşkın “Bir süredir uygulamaya konulan ve adına bütünsel dönüşüm programı denilen program, bunun dışında TPAO'nun kuruluş kanununu değiştirmek için hazırlanan yasa tasarısı ve yine geçtiğimiz günlerde Enerji Bakanı tarafından açıklanan TPAO’nun halka arz edileceğine ilişkin açıklamalar TPAO’da belli bir oyunun aşama uygulamaya konduğunu bizlere göstermektedir. Bütünsel dönüşüm adı altında TPAO'yu sadece üretim odaklı bir şirkete dönüştürüp, bunun dışındaki tüm faaliyetleri yeni kurdukları serbest şirket dedikleri yeni taşeron şirket aracılığı ile yapmak istiyorlar. TPIC yerine yeni bir taşeron şirket getirmek istiyorlar. İşte işçilerin sözleşmelerinin yenilenmemesi, iş akitlerinin fes edilmesinin nedenlerini bir budur. Buna asal müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eylem, yapılan açıklamanın ardından olaysız sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete