GÜNDEM

“PETROL KENT, BİTİRİLMEK İSTENİYOR”

Türkiye Petrolleri (TP)’nin yan kuruluşu olan TPİC’in kapatılması ile birlikte işsiz kalan Batmanlı 156 işçi, mağduriyetlerinin giderilmesi için AK Partili adaylara seslendi.

“PETROL KENT, BİTİRİLMEK İSTENİYOR”
13-04-2015 21:32
Google News

Gazetemizi ziyaret eden işçiler “Petrol kent bitirilmek isteniyor” açıklamasını yaptı.

TPİC’in kapatılması ile birlikte Batman’da 156, bölgede 850 işçi, işsiz kaldı. Elektrik teknikeri Mehmet Aslan, sondaj işçisi Hüseyin Altun, kaynak işçisi Nurettin Demirtaş ve sondaj işçisi Nazım Kaya, gazetemizi ziyaret ederek mağduriyetlerine ilişkin bilgi verdi.  İşçiler, yaptıkları ortak açıklamada “Yıllardır TPİC işçileri olarak TP’ye emek veriyoruz. Günde 12 saat fiili çalışıyoruz, 2 saatimiz de yolda geçiyor. Sabahın 06.00’sında kalkıp, 08.00’de sondaja başlıyoruz. Eşimize, çocuğumuza zaman ayıramıyoruz, sosyal hayatımız yok. Mail yoluyla işten çıkarıldığımızı öğreniyoruz. Batman’da şu anda sondaj çalışmaları durdu. 1 yıla kadar size asgari maaş ödeyeceğiz diyorlar. Krediler çektik, borçların altına girdik. 1 yıl sonra ne olacağız? Şu anda 9 Romen ve Amerikan kulesi yatıyor bunun maliyeti 60–70 Milyon Dolar’dır” dedi.

İKİ YÖNETİCİNİN KAVGASI, BİN KİŞİYİ EKMEĞİNDEN ETTİ

TPİC ile TP arasındaki sözleşmenin sona erdiğini, bunun, yönetimlerin çekişmesinden kaynaklandığını ifade eden işçiler “TPİC ile TP yöneticileri arasındaki kavga, bin kişiyi ekmeğinden etti. Yönetici kavgasının bedelini işçiler ödüyor. Petrol fiyatları yüksektir diyorlar. İşten çıkarılmaların, petrol fiyatları ile hiçbir ilgisi yok. Petrolün kenti Batman olmasına rağmen şu anda TPOC, Adıyaman merkezli olarak kuruluyor. Petrol kenti bitirilmek isteniyor. Biz, TPİC-TPOC, isim hiç fark etmez, işimize dönmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

AK PARTİLİ VEKİLLER, ÖNCE BU SORUNU ÇÖZSÜN

Açıklamasında Hükümete seslenen işçiler “AK Partili Milletvekilli Adaylarına sesleniyoruz, eğer bir şey yapmak istiyorlarsa önce bu işçilerin sorunlarını çözsünler. Taşeron işçiliğinin artık sona ermesi gerekiyor. Aramızda, petrol işçisi olarak görünmeyen arkadaşlarımız var. Ağır ve tehlikeli iş kolu olan petrol işiyle uğraşmalarına rağmen mevzuatta petrol işçisi olarak görünmüyorlar. Bunca usulsüzlüğün önüne geçilebilmesi için AK Parti Hükümetinin ve Vekillerin, somut adımlar atması gerekiyor. Ayrıca eylemlerimizde esnafı da yanımızda görmek istiyoruz. Bu, sadece bizim sorunumuz değil, Batman’ın sorunudur. Petrol kentin bitirilmesine seyirci kalmasınlar” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete