SİYASET

"PETROL KENTİ BATMAN, İŞSİZLİKTE NEDEN 1. SIRADA?"

“Petrol kenti batman, işsizlikte neden 1. Sırada?”

"PETROL KENTİ BATMAN, İŞSİZLİKTE NEDEN 1. SIRADA?"
08-04-2016 21:59
Google News

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclise verdiği soru önergesinde TÜİK’in 2015 yılına ait işgücü istatistiklerini gündeme getirdi. Verilere göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının bir önceki yıla göre 204 bin kişi artarak 3 milyon 57 bin’e ulaştığını söyleyen Aslan, yüzde 24,8 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) bölgesinin işsizlikte ilk sırada yer aldığını hatırlattı.

PETROL GELİRİ NEREYE AKTARILIYOR?

Petrol kenti Batman’ın, işsizlik sıralamasında 1. olduğuna dikkat çeken Milletvekili Aslan “Türkiye ekonomisine ciddi katkısı olan Batman’ın yeraltı kaynakları, işsizlik oranından da anlaşılacağı gibi halka yansımıyor. Batman’da üretilen petrolün kazancı, işsizlik sorununu gidermek için ayrılabilir. Bu bağlamda Batman’ın yıllık petrol geliri tam olarak ne kadardır?

Bu gelir tam olarak nereye harcanıyor? Batman’ın işsizlik sorununu çözmek için, Batman’da üretilen petrolden elde edilen kazancın belli bir bütçesini ayırmayı düşünüyor musunuz?  Batman’da işsizlik sorunu ile ilgili şuana kadar bir çalışmanız oldu mu? İşsizlikte ilk sırada yer alması Hükümetin bilinçli bir politikasının sonucu mudur? Bu sorunun çözümü için bir projeniz var mı?” sorularını yöneltti. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete