HALKIN SESİ

PETROL KENTİN PETROL MAHALLESİ...

Her hafta bir mahallenin sorun ve sıkıntılarını gündeme getirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için Petrolkent Mahallesini ziyaret ettim.

PETROL KENTİN PETROL MAHALLESİ...
06-03-2015 19:43
Google News

20 bin nüfuslu mahallede dört dönemdir muhtarlık yapan Hacı Biçen, artık ihtiyaçlara cevap vermeyen Sakarya İlkokulu için yeni bina yapılmasını istiyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenen Biçen “ayrıca elektrik sorununun da zaman kaybetmeden çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” diyor.

Mahalle Muhtarı Hacı Biçen’in beklenti ve şikâyetlerinin dikkate alınmasını umut ediyorum.

 

MAHALLEDEKİ OKUL YETERSİZ

20 bin nüfusa sahip olan Petrolkent’te ilkokul öğrencileri büyük sıkıntı içinde. Küçük yaştaki öğrencilerin, her gün 6–7 kilometre yol kat edip okula gittiğini söyleyen Biçen “mahallemizde ilköğretim sıkıntısı var. Öğrenciler her gün 6–7 km. yol yürüyüp okula gidiyorlar. Okuldan çıkıp eve gelene kadar da karanlık basıyor. Hem onlar hem de aileleri bu konudan muzdarip.  Sakarya İlkokulu binası zaten eskidi ve ihtiyaçlara cevap veremiyor. Bu okulun yerine başka bir okul yapılmasını istiyoruz” diyor.

SAĞLIK OCAĞINDA DOKTOR SIKINTISI

Semtte bulunan sağlık ocağında doktor sıkıntısının olduğunu ifade ediyor Biçen. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine seslenen Biçen “Sağlık ocağımızda bir düzen yok. Doktorlar sürekli değişiyor. Tam bir doktora alışıyoruz, o doktor gidiyor, yerine yenisi geliyor. Sağlık ocağının kapanış ve açılış saatlerinde de bir düzen yok. Hastaneler buraya uzak olduğu için buraya bir ambulans da tahsis edilmeli. Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bu konuda denetim yapmasını, buranın sorunlarını bizzat yerinde görmesini istiyoruz” şeklinde konuşuyor.

TAZİYE EVİ VAR AMA YETERSİZ

Mahallede bulunan taziye evinin de yetersiz olduğunu açıklıyor Mahalle Muhtarı. Taziye evine ek bina yapılmasını isteyen Muhtar Biçen “Taziye evi var ama 20 binlik nüfusa yetersizdir. Ek bir taziye evi yapılabilir. Ayrıca mevcut olan taziye evinde bayan yeri yok. Taziye evine bayanlar için ek bina yapılmasını istiyoruz” diyor.

ELEKTRİK SIKINTISI, KENTİN KANAYAN YARASI

Kentte kanayan bir yara haline gelen elektrik sorununun, Petrolkent’te de yaşandığını söyleyen Muhtar Biçen, DEDAŞ ekiplerini göreve davet ediyor. Elektrik sorunu Batman’ın kaderi olmamalıdır” diyen Biçen “kentin genelinde yaşanan elektrik sorunu ne yazık ki bizim en büyük sorunlarımızdan biridir. Karanlıkta kalıyoruz. Çocuklarımız ödevlerini yapamıyor, biz ise kepenk kapatıp eve gitmek zorunda kalıyoruz. Bu sorun Batman halkının kaderi değildir ve olmamalıdır” diyor.

NASIL BİR MAHALLE?

“Petrolkent Mahallesi nasıl bir mahalledir?” diye soruyoruz Mahalle Muhtarı Biçen’e. Muhtar Biçen “Mahallemiz 20 bin üfulsu ve 10 bin seçmene sahip bir mahalledir. Oldukça geniş bir mahalledir. Dayanışma duysunun güçlü olduğu ender yerlerden biridir ve gelişmeye açık bir mahalledir” ifadelerini kullanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete