GÜNDEM

PETROL KENTTEN, TEKSTİL KENTE DOĞRU…

Batman’da 2007 yılında 2 atölye ile başlayan tekstil sektörü, hızla büyüyerek 150 tekstil atölyesine ulaştı.

PETROL KENTTEN, TEKSTİL KENTE DOĞRU…
12-12-2017 23:05
Google News

10 yılda tekstil sektöründe çalışan sayısı ise 20 bini buldu.

İşsizlik oranının en yüksek olduğu iller arasında bulunan Batman, tekstil sektörüyle işsizlik oranını düşürmeye çalışıyor. Batman’da, 10 yılda Avrupa ülkelerinin tekstil mallarını dikecek boyuta ulaşan sektör, devlet destekli eleman istihdamı ile de hızla büyümeye başladı. Hollanda, Danimarka, İspanya ve Almanya’da bulunan büyük giyim markalarının dikimin yapıldığı kent, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.

“BÜYÜK MARKALARIN DİKİMLERİNİ YAPIYORUZ”

450 çalışana ulaştıklarını belirten Farex Teksitil Personel Müdürü Cengiz Kaptanoğlu, “Günde ortalama 20 bin ürün üretiyoruz. 2 bin 800 metrekare alan üzerine kurulan üretim yerimizde 450 kişi çalışıyor.  Günde ortalama 20 bin ürün üretiyoruz. Üretim alanımızda Hollanda, Danimarka, İspanya ve Almanya’da bulunan büyük giyim markalarının dikiminin yanı sıra Türkiye’de hatırı sayılır giyim markalarının da dikim işini yapıyoruz. Tekstil sektörü olarak kenttin istihdam alanında büyük açığını kapatıyoruz” dedi.

“GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTARDIK”

Kentte bulunan gençlere iş fırsatı vererek terör faaliyetlerinden uzaklaştırdıklarını söylen Büyük Ortadoğu Tekstilin Sahibi Nurettin Ertuğrul, “Batman’a yatırımımızı yaptık. Batmanlı gençlerin çalışması için gençlerin sokaklardan kötü alışkanlıklardan uzak durması için yatırımımızı buraya yaptık. Bölgeye huzur geldikçe yatırımcılar yatırımlarını batı illerinde Güneydoğu’ya kaydırıyorlar. Bunlardan biri olan Büyük Ortadoğu tekstil 1.5 trilyon yatırım yaparak 150 kişiyi istihdam ediyoruz” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete