GÜNDEM

PETROL ÜRETİYORUZ AMA, EN PAHALI BENZİNİ KULLANIYORUZ

Türkiye’de ilk petrolün bulunduğu ve günümüze kadar en yoğun petrolün üretildiği Batman, ülkede en pahalı dizel ve benzini kullanan şehir.

PETROL ÜRETİYORUZ AMA, EN PAHALI BENZİNİ KULLANIYORUZ
07-10-2018 20:25
Google News

Yoksulluk ve işsizlik verilerinde ilk sıralarda yer alan Batman, petrol kenti olarak tanınıyor. Türkiye’de en kaliteli ve en yoğun petrolün üretildiği ilimiz, dizel ve benzin fiyatlarında ise rekora koşuyor. Akaryakıt Bayilerinden alınan verilere göre Batman, Türkiye’nin 84 ili arasında dizel ve benzinin en pahalı satıldığı 10 il arasında yer alıyor. İstanbul’da kurşunsuz benzin litre fiyatı 6.75 TL, dizel litre fiyatı 6.20 TL’ye satılırken, Batman’da benzin 7.10 TL’ye,  Dizel 6.60 TL’ye satılıyor. Rafinerinin olduğu İzmir, Kırıkkale ve İzmit ise Batman’a oranla daha ucuz benzin ve dizel kullanıyor.

GEREKÇE, NAKLİYE ÜCRETİ

Batman’da akaryakıttan kükürt düşürme ünitesi olmadığı için Tüpraş Rafinerisinde üretilen mazot ve benzin, trenle Kırıkkale’ye gönderilip işleniyor, işlendikten sonra tekrar Batman’a getiriliyor nakliye masrafı, Batman’da satılan dizel ve benzine yansıyor.

PETROLÜN PİSLİĞİ BATMAN’A, UCUZU TÜM YURDA

1950’lerden bu yana üretimin yapıldığı, Batman, petrolden kaynaklı kötü koku ve hastalıkların pençesinden ise bir türlü kurtulamıyor. Üretime rağmen Batman’ın, en pahalı benzin ve dizeli kullanıyor olması, Batmanlıya yapılan en büyük haksızlıklardan biri olarak görülüyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete