HALKIN SESİ

PETROLSPOR ALTYAPISININ KAPATILMASINA TEPKİLER ARTIYOR

Bu hafta Halkın Sesi Köşemizde, TP’nin TİPİC’e devredilmesinin ardından Petrolspor’un altyapısı hakkında çıkan kapatılma iddialarını masaya yatırdık.

PETROLSPOR ALTYAPISININ KAPATILMASINA TEPKİLER ARTIYOR
24-07-2017 20:26
Google News

Batmanlılara, “Petrolspor’un alt yapısının kapatılma kararını nasıl karşılıyorsunuz ve çözüm önerileriniz nelerdir?” sorusunu yönelttik.

Uzun yıllar ülke sporuna katkı sağlayan Batman Petrolspor Altyapısı’nın, Türkiye, Avrupa, Balkan ve Dünya Şampiyonlarında başarı elde etmesine rağmen kapatılacak olması, tepkilere yol açıyor.  Yaklaşık bin 200 lisanslı sporcuyu bünyesinde barındıran alt yapı hakkında ortaya atılan kapatılma kararına bakın Batmanlı vatandaşlar ne diyor?

“PETROLSPOR SAHİPSİZ DEĞİL”

Batman’ın Petrolspor ile tarihi bağlarının olduğunu dile getiren vatandaşlardan Yılmaz Tekin (30), “TP, TİPİC’e mi devredildi ya da TİPİC, TP’ye mi devredilmiş bunların hiç biri beni ilgilendirmiyor. Bir Batmanlı olarak Petrolspor’a bağlı bütün altyapı branşların kapatılmak istenilmesini şiddetle kınıyoruz. Petrolspor sahipsiz değildir. Altyapı branşlarında duyduğumuz kadarıyla oldukça başarılı sporcular çıkıyor. Kapatma kararı Batman sporuna ve Ülke sporuna yapılmış bir darbedir. Atletsizim olsun, dövüş sporlarında olsun Türkiye ve Dünya derecesi elde eden sporculara karşı alınan bir karar alarak düşünüyorum. Bu karardan bir an evvel dönülmesini istiyoruz. TP altyapıdan elini çekiyorsa, Valilik elini taşın altına koyup Petrolspor altyapısına sahip çıkmalıdır” diyor.

“BÜROKRATLARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Batmanlıların spora karşı aç bırakılmak istenildiğini ifade eden vatandaşlardan Kadir Öncü (25), “Petrolspor futbolda gereken başarıyı bir türlü elde etmedi. Ama Petrolspor’a bağlı altyapıda sayısız kupa, madalya ve başarı elde edildi. Bölge insanı olarak spora karşı bir hasretimiz var. Altyapının kapatılma kararını, Batmanlıların spora karşı aç bırakılma çabası olarak değerlendiriyorum. Gün, birlik günüdür. Alınan karara, hep birlikte karşı çıkmalıyız. Kentimizde ne kadar siyasi ne kadar bürokrat varsa onları göreve çağırıyoruz. Gelin Petrolspor’a sahip çıkın. Aksi takdirde bu şehirde, geleceğin dünya şampiyonları bir daha yetişmeyecek. Yüzlerce sporcu adayımıza bu kötülüğü yapmayın” şeklinde konuşuyor.

“BATMAN SPORUNA DARBE GİRİŞİMİDİR”

Petrolspor Altyapısının kapatılma kararını “darbe girişimi” olarak tanımlayan Mustafa Sönmez (27) isimli vatandaş ise “Kentin spor alanında daha çok yatırıma ihtiyacı varken Petrolspor altyapısının kapatılma kararı, Batman sporuna yönelik bir darbe girişimidir. Bu altyapıda ülke sporuna madalyalarıyla katkı sağlamış yüzlerce sporcu yetiştirildi ve halen de yetiştiriliyor. Ortada bu kadar spor sevgisi taşıyan insan varken kentimizin en önemli altyapısının kapatılmak istenilmesi kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu hatadan bir an evvel dönülmeli. Alınan karar, keyfi bir karardır. Keyfi kararlarla bu bölgede ki spor sevgine darbe yapılmasına anlam veremiyoruz. Ülke sporunun gelişmesi için bu bölgede bulunan gençlere spor yap imkânı sağlanmalı. Ama altyapının kapatılmasıyla var olan imkânlarda elimizden alınmış olacak” diyor.

“MİZGİN AY’LAR YETİŞTİ BURADAN”

Ömer Yıldırım (29) isimli vatandaş, Batmanlı Mizgin Ay’ın Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonasında 100 metrede altın madalya kazandığını hatırlatarak “Bu kentte onlarca dünya şampiyonu çıktı. Son olarak Mizgin Ay, Kenya’nın Başkenti Nairobi'de, Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası kadınlar 100 metre final yarışında 11.62’lik derecesiyle altın madalya kazandı. Bu tür başarılar, altyapıların sayesinde alınıyor. Petrolspor altyapısının kapatılma kararı kabul edilemez bir durumdur. Binlerce sporcusu olan bir altyapının hiç düşünülmeden kapatılması bu kente yapılacak en büyük kötülük olarak tarihe geçecektir. Bu konuda Milletvekilleri olsun Valimiz olsun kapatılma kararına karşı çıkılmasını istiyoruz” diyor.

“SPOR SEVGİMİZİ ELİMİZDEN ALMAYIN”

Petrolspor Altyapısının, kentin sporcu fabrikası olduğunu söyleyen vatandaşlardan Kadir Şen (23) de “Petrolspor ile gözümüzü açtık. İlk spor sevgimizi bu kulüp ile aşıladık. Bazen üzüldük bazen dünyalar kadar mutlu olduk. Sporun kardeşlik olduğunu bu altyapıda yetişen arkadaşlarımız sayesinde öğrendik. Şimdi bu duygular elimizden alınmak isteniliyor. Spor sevgimizi elimizden alınmak isteniliyor. Kentimizin tarihi olan bu altyapılarda ağabeylerimiz yetişti. Ülke sporuna madalyalarıyla katkı sağladılar. Bu önemli unsurlar göz ardı edilmemeli. Gençlerin daha çok spora yönelmesi için Petrolspor altyapısının çalışmalarına devam etmesi geriyor. Daha çok madalya kazanmaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete