SPOR

PETROLSPOR’DAN BAŞBAKAN’A AÇIK MEKTUP

PETROLSPOR’DAN BAŞBAKAN’A AÇIK MEKTUP

PETROLSPOR’DAN BAŞBAKAN’A AÇIK MEKTUP
23-01-2015 18:53
Google News

Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Petrolspor, yarın (Pazar) AK Parti’nin İl Kongresine katılmak üzere Batman’a gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan destek bekliyor.

Başbakan Davutoğlu için hazırladığı açık mektubu kamuoyuyla paylaşan Petrolspor A.Ş. Yönetimi “Bilindiği üzere futbol, diğer spor dallarına göre dünyada en çok sevilen ve izlenen spor dalıdır. Takımların başarısı bir prestij, bir onur olarak algılanmakta ve toplumsal morali yükseltmektedir. Futbolun bu görünmez gücünü göz önünde bulundurarak özellikle şehir takımlarının bir üst lige çıkabilmek için gösterdikleri çabaya destek verilmesi son derece önemlidir. Diğer taraftan bölgemizin siyasi yapısı, sporun birleştirici gücünü daha da önemli kılmaktadır. Şehrimizin güzide takımı Petrolspor, yetiştirdiği sporcuları ve kazandığı başarıları ile sadece Batman’ın değil, bölgenin gurur kaynağı olmuştur” ifadelerine yer verdi.

2 YIL ÖNCE KAPANMA EŞİĞİNE GELDİ

Bölgenin tek şehir takımı olan Petrolspor’un, ilerleyen dönemlerde yeterli desteği alamadığını ve 2 yıl önce neredeyse kapanmanın eşiğine geldiğini hatırlatan Petrolspor Yönetimi “Takım için ter dökmüş bir Batmanlı olarak bu durumu tersine çevirmek adına, elimizi taşın altına koyarak takımı sahiplendik. Bu süre zarfında maddi ve manevi tüm imkanlarımızı takımın başarısı için seferber etmekten de geri durmadık. Geçmişteki başarıları ve bölge için taşıdığı anlamı nedeni ile takımı aynı ismi ile geleceğe taşımayı düstur edinen yönetimimiz, adında Petrol”, logosunda da “At başı” simgesi ile yola devam etmiştir” dedi.

BU YOLCULUKTA YALNIZ KALDIK

Mutlak başarı ve bölge menfaati amacı ile çıktıkları bu yolculukta, çoğu zaman yalnız kaldıklarını ifade eden Petrolspor A.Ş. Yönetim kurulu  “Gerek il ve bölgenin resmi / gayrı resmi kurumları ve gerekse sivil toplum kuruluşlarından maalesef hiçbir destek görmedik. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, sarf ettiğimiz emek ve çabalarımızla takımımız geçen sezon Play Off finali oynama başarısı göstermiştir. Ancak takdir edersiniz ki böylesi kulüplerin yönetim ve giderleri tek bir kişi ve ya tek bir kuruluşun sorumluluğunda ilerleyemeyecek kadar büyük çaplıdır. Kişisel hiçbir çıkarımızın olmadığı bu asil sorumlulukta temel amacımız; Batman ve bölge gençliğini spora özendirmek ve bu yolla toplum hafızamıza pozitif katkılar işlemektir. Bu nedenle gelinen süreçte, adını gururla taşıdığımız TPAO kurumumuzdan gençlik ve geleceğimiz adına sponsorluk talep etmekteyiz. Verilecek destek ile bölgenin tek şehir takımı olan Petrolspor bir üst lige çıkarak, Batman’ ın özlediği ve hak ettiği gururu tüm bölgemize yaşatacaktır” ifadeleriyle mektubunu sonlandırdı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete