HALKIN SESİ

PETROLSPOR – GEBZESPOR MAÇINDA GÖRDÜKLERİM

MEHMET BOĞA

PETROLSPOR – GEBZESPOR MAÇINDA GÖRDÜKLERİM
04-02-2019 17:12
Google News

İstanbul’da bulunan Batmanlı hemşerilerimiz gibi, bende ardaşlarımla birlikte Gebze’ye gidip Petrolspor maçını izledim. Maçın analizini ve gözlemlerini sizlere aktaracağım;

Batman Petrolspor devre arası yapılan transferlerle play-off’a kalma iddiasını sürdürmek için Gebzespor maçından mutlak surette 3 puan alması gerekiyordu.

Bu bilinçle, Petrolspor klasik 4.3.3 dizilişi ile sahaya çıktı. Elindeki kadroda rotasyon yaparak, Kadir Turhan’dan stoperden bozma bir sağ bek, sol bek oynayan Mehmet Bağlı’dan sağ kanat olarak sahaya çıktı.

İlk 10 dakika Petrolspor ne kadar kendi sahasında kabul etse de kontra ataklarla pozisyon bulmak için çabalıyordu. Soldan gelen bir orta Mehmet Bağlı’nın önüne düştü, düzgün vuruşu filelerle buluşunca Petrolspor 1-0 öne geçmiş oldu. Golden sonra Petrolspor için zor dakikalar başlıyordu. Rakip sağdan soldan ortalarla özelikle sağ kanattan yapılan ortalarla gol bulmaya çalışıyorlardı. Ceza sahası dışında atılan şutlar kaleci Bora Sevim’i zorluyordu. Fakat kaleci Bora maç boyunca kusursuz bir maç oynuyordu. Bir parantez acarsak son gelen kalecilerden en iyisi olduğunu sanıyorum. Gebzespor’un baskısından dolayı Petrolspor defansı hatalar zinciri devam etse de rakip golü bir türlü atamıyordu. Sağ bek Kadir Turhan’ın hatalarını Kaptan Celal Aras’ın onun hatalarını zorda olsa telafi ediyordu. Maç boyunca Mertcan ve Emrecan canlarını dişlerine takarak savaşıp iyi bir performans sergilediler.

***

Gebzespor, ikinci yarı Petrolspor kalesinde baskı yapmaya ve goller kaçırmaya devam ediyor, Petrolspor defansı ise topu gelişi güzel sağa sola atarak zaman geçirip oyunu soğutmaya çabalıyordu. Fakat bu toplar çoğunlukla rakibe giderek başka bir atak gelişmesine neden oluyordu. 75. dakikadan sonra nefes alacak hali kalmayan takıma Mehmet Gönülaçar hamle yapmaya başladı. Emre Aydın’ın yerine taze kan olarak Furkan Güneşi oyuna dahil etti. Furkan’ın oyuna girmesiyle oyun içinde de mevki değişikliği yaparak olumlu dokunuşlar kendini gösteriyordu. Bu dakikalarda Bedirhan Çelik, oyuna ağırlını koyuyor, kendisine atılan topları boş alanlara taşıyarak takımı rahatlatmaya çalışıyordu. 85. dakikada oyuna giren Samed Kartal da kenar yönetimden aldığı direktiflerle topu boş alanlara taşımak için gayret gösteriyordu. İkinci gol 94. dakikada kontrataktan geldi Bedirhan Çelik topu kaleye kadar sürükleyip, hatta kaleciyi çalımlayarak attığı golle tribündeki gurbetçi Petrolsporluları sevince boğdu.

***

Bu galibiyet play-off yolunda ne kadar önemli olsa da takımın birçok eksiği var. Özelikle defansın sağında oynayacak bir bek ve sağ kanada hızlı ve çabuk bir adam biran önce monte edilmelidir. Sağ kanat Samed Kartal ile idare edilse bile play-off’larda yeterli olacağını sanmıyorum.

Orta göbekteki yani on liberodaki sorun hala devam ediyor. Muhammed Emel ile çözülmüş değil. Halil Aşut’un sakatlık durumu geçmiş ise oynatılması gerekiyor. Aşut’un tecrübesiyle bu takımın değişmez elemanı olduğu kanısındayım.

İleri üçlüye gelirsek, forvet elemanları birbirinden çok kopuk Bedirhan Çelik hep yanlız kalıyor, destek yok gibi bunun sonucunda şahsi becerisiyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Fakat kalabalık defansın içinde kaybolup gidiyor. Sağ kanatta oynayan Mehmet Bağlı’nın gerçek mevkisine dönmesi gerekmektedir. Maç boyunca ne sağ bek ne de sol beklerin bırakın orta yapmayı rakip sahaya bile geçtiklerini göremedim. Bu şekilde kapalı defans oynayarak paly-off şansı sansa kalır gibi...

İnşallah play-off kalırız.

Bir Batman’lı olarak buda bize gurur onur verir...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete