HALKIN SESİ

Petrolspor hak ettiği yerde değildir

Petrolspor hak ettiği yerde değildir

Petrolspor hak ettiği yerde değildir
02-02-2023 14:41
Google News

Her yazdığım yazıda, genç bir Petrolspor taraftarı olarak Petrolspor’un başarısı için önerilerim ve tavsiyelerim oluyordu.

Olumlu eleştirilerim olmaya da deva edecek.

Petrolspor’un 2. Lige yakışmadığını ve daha üst liglerde mücadele etmesini gerektiğini yazıyorum.

Tabi bunu başarabilmek içinde Batmanda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguluyorum.

Başta Batman valisinin lokomotif görevi yapmasını ve herkesi Petrolspor’un başarısı olması için bir noktada kenetlenmesini istedim hep.

Geçtiğimiz günlerde vali Ekrem Canalp, Batman Çalışan Gazeteciler Derneğini ziyaretinde Petrolspor kulübü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Valinin en çarpıcı açıklaması ise “Kulübün sahibi olsaydım,  Petrolspor’u TPAO’ya devrederdim.” sözü oldu.

Vali Canalp, konuşmasında “Petrolspor’un gerçek sahibi Batman’da yaşayan 620 bin kişidir. Ben de o 620 bin kişiden biriyim. Petrolspor tüm Batmanlılarındır. Geldiğimden beri herkesin gündeminde Petrolspor var. Son maçımızda son dakikada yenilen golle mağlubiyet aldık. Bana göre Petrolspor’a en büyük desteği veren benim. Petrolspor’u TPAO’ya verelim dedim. Eğer kulübün sahibi ben olsaydım bu dediğim kabul olurdu. Petrolspor’da herkesin bir hissesi var. Ben şu ana kadar Petrolspor’a 6 milyon destek sağladım. Fernas’la beraber toplam 6 milyon destek çıktım. Tabi ki yetmiyor. Önümüzdeki haftalarda Petrolspor maçına geleceğim. Maddi ve manevi her türlü desteği de vereceğiz. Tüm Batmanlılar da bu kulübe sahip çıkmalıdır” dedi.

Bu sözlerinden anlaşılacağı gibi sayın valimizi küstürmüşler.

Ben bunu anlıyorum.

Aksini söyleyen varsa bana özelden yazabilir.

***

Batmanlı sporu seven bir işadamı ile sohbet ediyorduk.

Ben Petrolspor’a neden destek çıkılmadığını sorduğumda çok ilginç bir cevap verdi.  “Rotası olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.” demesi beni derin bir düşünceye sevk etti.

Ve konuşmasının devamında bu takıma kalıcı bir gelir sağlanmadıktan sonra taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğin, en mantıklı kararın bu kulübün gerçek sahibi TPAO’ya devir edilmesi gerektiğini söyledi.

Umarım bu konuda en kısa zamanda görüşmeler yapılır ve takımımız ve şehrimiz için en hayırlı karar verilir.                                                                                                           

Sonsöz Gazetesi ekibinin sezon başından beri bu takım hakkında en çok yakındığım konusu sayın Valimizin takımı desteklemesi gerektiğini söylüyor. Hasan, Harun ve Hakan abim defalarca kez söyledi. Vali, bana göre en büyük görevi olan şehrin değerlerine değer verme görevini bana göre yerine getiremiyor.

Umarım sayın Vali Ekrem Canalp, en kısa zamanda şehrimizin en büyük spor kulübü olan Petrolspor’a maddi ve manevi sahip çıkar ve bizde Petrolsporumuzu bu ligde ve hatta diğer üst liglerde de daha iyi bir şekilde görebiliriz.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete