SPOR

PETROLSPOR ŞAMAR OĞLANINA DÖNDÜ

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren ve lig’in en son sırasına demir atan Batman Petrolspor’da durumlar, içler acısı.

PETROLSPOR ŞAMAR OĞLANINA DÖNDÜ
25-11-2019 16:50
Google News

 

14 MAÇTA 9 MAĞLUBİYET
İlimizin tek profesyonel takımı olan Petrolspor, bu sezon oynadığı 14 maçtan sadece 3 galibiyet, 2 beraberlik, 9 mağlubiyet alırken, 11 puanla ile puan cetvelinin en son sırasına yerleşti. Kırmızı-Beyazlı Ekip, 14 maçta 18 gol atarken, kalesinde ise 30 gol gördü. Lig’in ilk yarısının bitimine 3 hafta gibi kısa bir süre kalırken, Petrolspor’da başıboşluk hakim olması, taraftarı üzüyor.
5 HAFTA TEKNİK HEYET YOKTU
Her sezon olduğu gibi bu sezon da sayısız transfer yapan Petrolspor, geçen sene olduğu gibi bu sene de lig’in 15. haftasına girilmesine rağmen 3 teknik adam değiştirdi. 5 hafta teknik direktörsüz olarak sahaya çıkan Petrolspor’da Tarık Yurttaş’ın takımı devraldıktan sonra da galibiyet gelmedi. Her hafta değişik 11 sahaya sürülürken takım, başarısız sonuçlarla lig’in son sırasına yerleşti.
VALİ, RACON KESTİ AMA...
Geçtiğimiz günlerde Vali Hulusi Şahin, Petrolspor’a kalıcı çözüm bulmak için iki toplantı düzenledi. Vali Şahin, kulübün hisselerini namusu olarak gördüğünü her yerde açık açık söyleyen İrfan Yurttaş’a kulübü verdi. Vali Şahin, geri kalan hisselerin BATSO, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası ile Valiliğe devredilmesini istedi. Petrolspor Hissedarları, hisselerini verecek muhattap bulamazken, 3 STK’nın da verdikleri sözlerden vazgeçtiğini ve hisse almaya yanaşmadıklarını belirtti. Hissedarlardan Ekrem Konaç, Tekin İnci ve Fatih Ceylan, Yurttaşlar haricinde hisselerini isteyen herkese devretmeye hazır olduklarını belirtirken, şu anda Kulüp Başkanlığını yürüten İrfan Yurttaş’ın ise hisse devri alamadığı için hiçbir işlem yapmadığı ve borç ödemediği gözlendi.  Kulübün 3 haftalık giderleri ise geçmiş aylarda kulübe aktarılan iddialı gelirleri ile sağlandı. 
BATMANLILAR BU DURUMU HAZMEDEMİYOR
Mazisi başarılarla olu olan Petrolspor, tarihinin en kötü günlerini geçiriyor. Hisse savaşı yüzünden kulüpte belirsizlik yaşanıyor. 
YÖNETİM NEDEN OLUŞTURULMUYOR?
Sitemlerini sosyal medya ortamı ve basında duyurmaya çalışan taraftarlar “İl yönetimi, siyasiler, iş insanları ve STK’ların, bu konuya daha duyarlı olmasını istiyoruz. Petrolspor’u kişisel maddi-manevi çıkarlar için şamar oğlanına çevirdiniz. Kendini etkili ve yetkili hisseden herkesin, takıma sahip çıkmasını istiyoruz. Vali’nin Petrolspor’a ilişkin düzenlediği toplantının üzerinden 1 ay geçti ama halen yönetim oluşmadı. Kulübü alan İrfan Yurttaş, yeni yönetim için hiçbir çağrıda da bulunmadı. Kulübün eski borçlarını ödeyemedi, bildiğimiz kadarıyla cebinden de tek kuruş para da harcamadı. Takımın geleceğiyle ilgili kaygılarımız var” dedi.
VALİ’YE ÇAĞRI:
Kulübün mevcut hissedarlardan alınıp, Özel İdare ya da ilgili bir Sivil Toplum Kuruluşu bünyesinde faaliyetlerine devam etmesini öneren Batmanlı Futbolseverler “Bu sezon kulüp, küme düşerse, Petrolspor Toplantısına katışan herkes sorumludur. Sayın Vali’mizden, bu kulübe kalıcı çözüm üretmesini istiyoruz” dedi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete