GÜNDEM

PETROLSPOR, TRABZON-BATMAN’A KÖPRÜ OLDU

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, yerel ve ulusal basın temsilcilerinden oluşan 11 kişilik heyetle Batman’ı ziyaret etti.

PETROLSPOR, TRABZON-BATMAN’A KÖPRÜ OLDU
12-12-2021 19:51
12-12-2021 21:09
Google News

Batman Çalışan Gazeteciler Derneğinin daveti ve Batman Belediyesinin ev sahipliğinde Batman’a gelen Trabzonlu Gazeteciler, Kütahyaspor ile karşılaşan Batman Petrolspor’a tribünlerden destek verdi.

BATMAN'DA YÖRESEL YEMEKLER YENİLDİ

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, TSYD yönetim kurulu üyesi Murat Taşkın, gazeteciler Fatih Turan, Ahmet Kamburoğlu, Birol Sancak, Fatih Ayaz, Serkan Kılınç, Özgür Özdemir, Erdoğan Bekar ve Nuri Okumuş'tan oluşan heyet, Batman Petrolspor-Kütahyaspor maçını izlemek üzere Batman’a gitti.

Çömçe Lokantası’nda yöresel yemekler yerken, yörenin kültürüyle ilgili bilgiler edindiler. Batman’ın modern ve gelişmiş kent yapısı karşısında hayranlıklarını dile getiren gazeteciler, hatıra fotoğrafları çektirdi.

TARAFTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

Trabzonlu gazeteciler, ilk ziyaretlerini Batman Trabzon taraftarlar derneğine yaptılar. Dernek Başkanı Necmi Malkoç Trabzon'dan gelen gazetecilere dernek hakkında bilgiler verirken, ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyledi. Trabzon Gazeteciler Derneği Başkanı Ersen Küçük, Başkan Malkoç’a Trabzonspor forması hediye etti. 

PETROLSPOR YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR

TPAO tesislerindeki Kulüp tesislerini ziyaret eden Gazetecileri Kulüp Başkanı Vahap Akbaş, 2. Başkan Yalçın Güneştekin, As Başkan Bayram Demirhan, Basın sözcüsü Orhan Güzel ve Teknik direktör Zafer Hızarcı  tarafından karşılandı.  Takımın liderliğini tebrik eden Gazetecilere, Petrolspor ve Batman hakkında bilgilendirildiler.  Gazeteciler, Kulüp başkanı Vahap Akbaş’a ve Teknik Direktör Zafer Hızarcı’ya isminin yazılı olduğu Trabzonspor Formasını hediye ettiler. Kulüp Başkanı Akbaş ise gelen gazetecilere Petrolspor forması hediye etti.

ALT YAPI TESİSLERİNİ GEZDİLER

Petrolspor kulübünden sonra TPAO altyapı tesislerini ziyaret eden gazetecileri TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir karşıladı. Farklı branşta faaliyet gösteren sporcularla bir araya gelen gazeteciler, alt yapı hakkında Mustafa Demir’den bilgiler aldılar. Konuk gazeteciler, Batman'da gençlerin spor aktivitelerine dahil edilmesi yönündeki çalışmalarından ötürü TPAO yöneticilerini tebrik etti.

TPAO’DA DOSTLUK YEMEĞİ YENİLDİ

Batman'a gelen konuk gazeteciler için TPAO'da dostluk yemeği düzenlendi.  Dostluk yemeğine Vali Hulusi Şahin, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Özel İdare Genel Sekreteri Kadir Özer, Petrolspor Kulüp Başkanı Vahap Akbaş katıldı. Dostluk yemeğine ev sahipliği yapan TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, konuklarıyla yakından ilgilendi. Gazeteciler, isminin yazılı olduğu Trabzonspor Formasını Vali Şahin’e hediye etti. Vali Şahin, Batman tarihinde ilk defa imar projesi hazırlayarak Batman’a bir Batman kadar alan eklediklerini ifade etti. Vali Şahin, 1 Ocak 2021 ile 5 Aralık 2021 tarihleri arasında toplam 138 bin 800 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdiklerini, 2021 yılında park, kavşak, orta refüj ve kaldırım gibi alanlara 4 bin 807 adet ağaç ve süs bitkisi dikimi yaparak Batmanı yeşille buluşturduklarını ifade ederken, tanınmış sanatçıların konserleri Dengbej Konağı, Avaz Türkü Gecesi, Nağmeler Türk Sanat Müziği, Park Konserleri, Koray Avcı, Derya Uluğ, Ceza, Big Bando, Kitap Fuarı, tiyatro oyunları ile kültür ve sanat aktivitelerini de yürüttüklerini aktardı. 20 bin tonluk yeni su deposu ile Batman’ın 20 yıllık su ihtiyacının hazır hale getirildiği, Batman’ın ilk açık oto pazarının açıldığı, ihtiyaç sahibi aileler için gıda bankası kurulduğu, çöpten elektrik üretilerek belediye kaynaklarının verimli hale getirildiği bilgisini verirken, kentin 25 yıl sonrasını düşünerek adımlar attıklarını söyledi.

TPAO TESİSLERİNDE TRABZONSPOR MAÇINI İZLEDİLER

TPAO konuk evinde düzenlenen yemekli programdan sonra Vali Şahin, Trabzonlu Gazetecilerle birlikte Trabzonspor-Antalyaspor maçını izledi. Vali Şahin, Trabzon'dan gelen gazetecilerle yakından ilgilenirken, memleketiyle Trabzon’la ilgili anılarını tazeledi.

HASANKEYF’İ GEZDİLER

Trabzonlu Gazeteciler, Pazar Günü Batman’ın tarihi Hasankeyf’i gezdi. Zeynelbey Türbesi manzarasında Hasankeyf’e özgü kahveyi içen ve Hasankeyf Müzesini gezen konuk gazeteciler, Vali Yardımcısı ve Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk tarafından ağırlandı. Gazeteciler, Pazar Günü Şehir Stadında oynanan Batman Petrolspor-Kütahyaspor maçını izledikten sonra Batman'dan ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete