SPOR

PETROLSPOR YÖNETİMİ’NDEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA;

“YÖNETİM, EMNİYET VE GENÇLİK SPOR OLARAK SINIFTA KALDIK”

PETROLSPOR YÖNETİMİ’NDEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA;
11-02-2019 17:58
Google News

Batman Petrolspor Yönetimi, hafta sonu Batman Stadı’nda Petrolspor -Ergene Velimeşespor arasında oynanan olaylı maça ilişkin basın açıklaması yayımladı.

Protokol listesinde adı olmadığı gerekçesiyle HDP Batman Belediye Başkan Adayı Sabri Özdemir’in gözaltına alındığı, polis ve kurum müdürleri arasında tartışmanın yaşandığı, maç sonrası rakip oyuncularla Petrolspor’lu Oyuncular arasında arbedenin çıktığı maçtan, Batman Petrolspor’un kendi evi ve seyircisi önünde 3–0 mağlup edildiğine dikkat çekildi.

“EMNİYET VE GENÇLİK SPOR’LA İLK DEFA SORUN YAŞADIK”

Kulüp Yönetimi’nden yapılan yazılı açıklamada “Maç öncesi, maç sırası ve maç sonu yaşanan olaylar, şehrimizi matem havasına soktu. Emniyet ve Gençlik Spor Müdürlüğü ile maalesef ilk defa sorun yaşadık. Protokole, kulüp olarak verdiğimiz listede 100 isim vardı. Yoğun talep ve dışarıdan gelen 25 konuk nedeniyle Emniyet Yetkililerine ricada bulunarak, bu listeyi 135 kişiye çıkardık. Bu durum emniyet tarafından anlayışla karşılanmıştı. Bu listenin dışında Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesindeki A protokolde, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve bazı STK başkanları bulunuyordu” denildi.

“SABRİ ÖZDEMİR’İN GELECEĞİNİ, EMNİYET AMİRİNE BİLDİRMİŞTİK”

Açıklamanın devamında “Maçın başlamasına yarım saat kala, iyi bir Petrolspor taraftarı olan ve önceki yıllarda defalarca içerde dışarıda maçlara gelen Sabri Özdemir, maça 3–4 kişiyle geleceğini bildirdi. Kulüp Başkanı bu durumu bizzat Emniyet Amirine iletti ve herhangi olumsuz bir şey söylenmedi. Buna rağmen Sabri Özdemir, protokol kapısına geldiğinde içeri alamayacaklarını belirttiler. Sabri Özdemir’in belediye başkanlığı yaptığını, şimdi de belediye eş başkan adayı olduğunu söyledik, misafirimiz olduğunu belirttik, buna rağmen kendisini içeri almadılar. Sonrasında karşılıklı sert tartışmalar yaşandı ve Sabri Özdemir gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Bugüne kadar tüm siyasi parti temsilcilerine eşit mesafede olduğumuzu ve her parti liderine forma atkı hediye ettiğimizi herkes biliyor” denildi.

KURUM MÜDÜRLERİ VE ONURSAL BAŞKAN DA KÜSTÜRÜLDÜ

Gençlik Spor Müdürlüğü listesi ve denetimindeki A protokol girişinde de bazı kurum müdürlerine sorun çıkarıldığı belirtilen açıklamada “Müdürlerimiz haklı olarak stadı terk ettiler. Yönetimimizin yoğun rica ve ısrarı sonucu bizi kırmayıp maçı statta izlediler. Devre arasında üzülerek öğrendik ki Ticaret Borsası Başkanımız Arif Güneş de benzer uygulamaya takılıp, protokole alınmamış ve maçı yan tribünde izlemiş. Ayrıca herkes tarafından tanınan Petrolspor’a 3,5 yıl hizmet eden Onursal Başkanımız Sayın Aydın Gülmez’in de, ismi olmadığı gerekçesiyle küstürülerek stattan ayrılması bizleri derinden üzmüştür. Öte yandan Amatör Kulüp Başkanımız, dışarıda Gençlik Spor Yetkilisiyle kavga ederken, yanında küçük çocuğu olmasına rağmen ve protokolde aileler varken, cinnet havasında aşrı figan bağırarak, herkesi tedirgin ederek bu huzursuzluğun üzerine tuz biber ekmiştir” denildi.

“SINIFTA KALDIK”

Özeleştiriyle bitirilen açıklamanın sonunda “Bunca olumsuzluğun yaşandığı maçta, biz yöneticiler, Emniyet Güçleri ve Gençlik Spor Müdürlüğü olarak hepimiz sınıfta kaldık. Bu yaşananların tekrar etmemesi içir artık maçları, normal tribünde izleme kararı aldık. Maç günleri takımımızdan çok, protokolle uğraşmaktan yorulduk” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete