GÜNDEM

Petrolün Büyüsü büyüledi

Batman Sanat Derneği (BART) Fotoğraf Sanatçılarından TP Emeklisi Selim Toprak ve Sabri Özdemir’in ortaklaşa açtığı sergi, Batman Park AVM’de gerçekleşti.

Petrolün Büyüsü büyüledi
30-09-2018 19:21
Google News

 

Petrol kuyuları ve emekçilerinin fotoğraflarından oluşan Petrolün Büyüsü adlı resim sergisi, arbanelerle açıldı. Serginin açılış kurdelesi, TP Bölge Müdürü Mustafa Demir tarafından kesildi. Fotoğraf severlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, bugün sona erecek.

Fotoğraf Sanatçısı Toprak, “ 26 yıl Türkiye Petrollerinde çalıştım. Çalıştığım kurumla ilgili bir fotoğraf sergisi açmak içimde hep ukdeydi ama bugüne kısmet oldu. Bu sergiyi açarken içim acıdı. Çünkü ben ilk bu kuruma girdiğim zaman 7 Bin 600 personel vardı, şimdi sanırım Bin civarında, hatta belki daha da azaldı. Yani Türkiye Petrolleri (TP) gittikçe küçülmeye başladı.

Bana göre bu sergi ilk ve sondur. Bence ikinci bir sergiyi açacak sanatçı olmayacak. çünkü TP diye bir şey kalmayacak. Geçmişte kalan anılarımızı tazeledik. Kendini burada gören bazı arkadaşlarımız duygusal anlar yaşadı. Hatta bir arkadaşımız kendi fotoğrafını görünce, ağlayarak ayrıldı. En önemlisi de TP’de hayatını kaybeden tüm arkadaşlarıma armağan ediyorum. Bu sergiyi biraz da o amaçla açtım. Arkadaşlarıma ve TPAO’ya olan vefa borcumdu bu” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete