EĞİTİM

Pilot üniversitede enerji çalıştayı başladı

Yükseköğrenim Kurulu Başkanlığı tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite olarak seçilen Batman Üniversitesi, bu misyon doğrultusunda yaptığı çalışmalara Enerjide Kritik Altyapıların Güvenliği: Ilısu Barajı Çalıştayı ile devam ediyor.

Pilot üniversitede enerji çalıştayı başladı
11-05-2022 13:44
11-05-2022 13:45
BATMAN
Google News

KRİTİK ALTYAPI TESİSLERİ, EKONOMİ İÇİN ÖNEMLİ

10-11 Mayıs tarihleri arasında Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya Batman Valisi Hulusi Şahin, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk ve Batman İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Adem Taşkın’ın yanı sıra alanında uzman çok sayıda katılımcı katıldı. Çalıştayda konuşan Batman Üniversitesi Çalıştay Temsilcisi Dr. Dünya Başol “Kritik altyapı tesislerinin ulusal ekonomiye veya devletin savaş gücüne önemli ölçüde katkısı bulunmaktadır. Bu tesislerin kısmen veya tamamen yıkılmaları, hasara uğratılmaları veya geçici bir zaman için dahi olsa çalışmaktan alıkonulmaları, ülke güvenliği, ülke ekonomisi veya toplum hayatı bakımından olumsuz neticeler yaratabilmektedir. Kritik altyapıların çalışmaması veya kaybı neticesinde insanların hayatına ve yaşam tarzına doğrudan olumsuz etki edebileceği, ülkelerin hali hazırda yürütülen sağlık, çevre, teknoloji, ekonomi, siyaset ve ulusal güvenlik sistemlerindeki dengeyi bozabileceği bir gerçektir”

“ÇALIŞMALARA SİSTEMATİK ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ”

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ise bölgede ve Batman şehrinde bulunan enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması ve ülke ekonomisine katkılarını artırmak için daha fazla sorumluluk almaya ve akademik bir perspektif sunmaya çalıştıklarını ifade ederek enerji alanında yapılan çalışmalara sistematik bir şekilde devam edeceklerini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete