EKONOMİ

PINAR PLASTİK

PINAR PLASTİK

PINAR PLASTİK
24-09-2014 20:27
Google News

 “Ekonomiye Yön Verenler” yazı dizimizin bu haftaki konuğu “Doğaya saygıyla üretim” sloganıyla üretim yapan Sason Pınar Plastik.

HER SENE MAKİNALARI YENİLİYORUZ

2000 yılında kurulan şirketimiz Sason Pınar Plastik, Sason Marketçilik ve Kuyumculuk olarak ticaret hayatına başladı.2008 yılında Batman Organize Sanayi Bölgesinde fabrika inşaatına başladı. Çok kısa bir sürede fabrika inşaatını bitirip 2009 yılında 32 çalışanı ile ambalaj sektörüne girdi. Gelişen teknolojiyi ve globalleşen dünyayı yakından takip eden firmamız, her yıl makinelerini yenilemektedir. 2009 da aylık 40 ton kapasite ile üretime başlayan firmamız şuan 150 ton kapasite ile çalışıyor. Her yıl gittikçe gelişen bir kapasite ile hizmet vermeye devam ediyor

YAŞANABİLİR BİR DÜNYA HAYALİ İLE YOLA ÇIKTIK

5000 m2 alanda üretim yapan firmamız, günlük 6 ton plastik işleme kapasitesi sahip. Alanında bölgenin öncülerinden olan firmamızın temel amacı, çağdaş üretim, kaliteli ve hatasız ürün, dizayn ve baskı kalitesini yakalamak ve üretim sonrası destek vermektir. Firmamız, yıllara yayılan deneyimi, günümüzün çağdaş üretim anlayışı ile birleştirerek, imalatın en güzel örneklerini veriyor. Sağlam temeller üzerine kurulan ve poşet sektöründe önemli bir yere sahip olan firmamız, başarılı projelere imza atmıştır. Firmamızın başarılı ve tecrübeli sahibi Hasan Yemenici’nin şu ifadesi dikkat çekici “ Her yeni projeye başlarken, ülkemizi ve müşterilerimizi düşündük, yaşanabilir bir dünya hayalini kurduk”

DOĞAYA SAYGIYLA ÜRETİM

Şüphesiz ki geri dönüşüm yaşanabilir bir doğa için vazgeçilmez unsurlardan. Sason Pınar Plastik firması da bu sorumluluğu üstlenerek yaşanabilir bir doğa için üretim yapmaktadır. Başarılı iş adamı Hasan Bey “Dünya kaynaklarının yavaş yavaş tükeniyor olması nedeni ile duyduğumuz hassasiyet, üretimimizde en üst seviyededir. İmal ettiğimiz ürünler, geri dönüştürebilinen ürünler olması sebebi ile çevremize, dolayısıyla dünyamıza zarar vermemekteyiz. Doğaya zarar vermeyen çöp poşetleri ürettik. İmalatımızı bu yönde geliştirerek, doğaya dost imalatlar için yatırım yapmaktayız.  Ayrıca atık bırakmamamız sayesinde, bir sosyal sorumluluk da paylaşmaktayız. Çevre kirliliğinin azalmasına destek vererek, ülkemiz ekonomisine fayda sağlamaya çalışıyoruz” diyerek üzerine düşen sorumluluğu en güzel şekilde dile getiriyor

PEKİ, NELER ÜRETİYOR?

Pınar Plastik Firması, tanınmış markalar ile çalışarak, ulusal ve uluslararası proje hazırlama deneyimi kazanmış bir firmadır ve bu nedenle de, bilgi birikimi oldukça yüksektir. Market poşetleri, mağaza poşetleri, reklam poşetleri, alışveriş torbaları, gıda ambalajları, hediye ambalajları, hijyen ambalajları, dik duran torbalar, taşıma torbaları, kargo ambalajları, yan körüklü torbalar, shink filmleri, vakumlu ambalajlar, hazır içecek ambalajları, etiketler, kilitli torbalar ve özel poşet uygulamalarında, uygun fiyat ve kalite güvencesi ile hizmet vermekte. Yurt dışı ve yurt içi çalışmaları ile yüksek kapasitedeki makine parkı, bilgili ve sorun çözen çalışanları ile müşterilerine en iyi hizmeti sunmaktadır

TEKNOLOJİYE ÖNEM VERİYOR  

“Her sene kendimizi geliştiriyoruz” diyen tecrübeli sanayicimiz Hasan Bey “Sason Pınar Plastik olarak, çevre ve doğal kaynaklarımız için çalışıyor ve bunu kendimize ilke olarak kabul ediyoruz. Bu ilkeler ışığında, kaliteden de ödün vermeden, her sene geliştik, serpildik ve büyüdük. Bugün, durduğumuz yer, sorumlulukları da beraberinde getirmiştir. Sektördeki ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek, çalışmak ve sizlere nasıl iyi hizmet veririz diye araştırmak zorundayız. Farkındalığı yaratmak ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak için, çalışmaya devam edeceğiz” diyerek gelişen teknoloji ile paralel bir çizgide ilerlediklerini dile getiriyor.

 

BÖLGEDE SAĞLAM BİR İMAJIMIZ VAR

“Bölgede sağlam bir imajımız var” diyen Hasan Bey “Hedefimiz tüm Türkiye” diyerek iddialı olduğunu ortaya koyuyor. Bölgede poşet alanındaki çeşitliliğin % 70’ini karşılayan firmamız başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere Türkiye’nin hemen hemen her yerine ürün satıyor. Firmamızın Ankara da toptancı bayisi bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul da ki marketlere de direk ürün satıyor.

TEŞVİKLER YETERLİ Mİ?

“Organizedeki sanayiceler olarak kendi elektrik hattımızı bile kendimiz çektik” diyerek serzenişte bulunan Hasan Bey teşvikleri yetersiz bulduğunu söyleyerek “Biz sadece 5084 no’lu teşvik paketinden yararlandık. Bu paketteki en belirgin teşvik SSK işveren payının devlet tarafından karşılanmasıydı. Bu teşvik paketi bittikten sonra, yeni açılan teşvik paketi de yeni yatırımları kapsadığı için şuan hiçbir teşvik alamıyoruz. Bölgenin mevcut durumundan dolayı teşviklerin sürekli olması ve bizim gibi eski firmaları da kapsaması gerekiyor. Aksi halde eski firmalar, yeni açılan firmalar ile rekabet edemeyeceği için kapanma tehlikesi yaşayabilir” dedi

KURUM VE STK’LARDAN BEKLENTİLER

Kurum ve STK’ların ziyaretlerini yetersiz bulan Hasan Bey, sitemlerini “Organize Sanayi Bölgeleri, bir ilin lokomotifidir. Bu yüzden ticaret odasının, üniversitenin, meslek liselerinin, KOSGEB ve STK’ların OSB’yi ziyaret edip burada ki firmaların gelişmesi hususunda destek olmaları gerekiyor. Bakanımız, milletvekillerimiz, valimiz ve belediye başkanımızın bizi ziyaret edip, sorunlarımızı dinleyerek çözümler üretmeleri gerekiyor. Sadece belli firmaları değil tüm firmaları ziyaret etmeleri gerekiyor. Böyle olursa Batman bir Antep veya Kayseri olur” sözleriyle anlatıyor.

YORUMUMUZ

Firma sahibimiz Hasan Yemenici’nin daha ilk girişte doğaya saygılı bir sanayici olduğunu, bahçesinde yetiştirdiği ağaçlardan ve çiçeklerden hemen gözlemledik. Ürettiği ürünlerle de çevreyle dost bir sanayicimiz. Bölgenin zorluklarına rağmen teknoloji ve makine yatırımına önem veren ve Batman’dan bir Türkiye markası oluşturan Hasan Bey’e çabası ve özverisi için çok teşekkür ediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete