GÜNDEM

Piyango değil iş umudu kuyruğu

Batman Belediyesi’nin 200 işçi alımı duyurusunu duyan yüzlerce vatandaş, belediye ek hizmet binasının önüne koştu. Başvuruların ilk günü oluşan uzan kuyruk, kentteki işsizliğin ulaştığı korkutucu boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Piyango değil iş umudu kuyruğu
02-10-2023 15:07
02-10-2023 16:48
BATMAN
Google News

Batman, işsizliğin en yoğun yaşandığı kentlerin başında olmaya devam ediyor. Kentte korkutucu boyuta ulaşan işsizlik sorununu gösteren gelişimlerden biri ise bu gün yaşandı. Batman Belediyesi Personel A.Ş. 180 erkek ve 20 kadın beden işçisi alımı için duyuru yaptı. Başvurunun ilk günü Akyürek Mahallesi Belediye Ek Hizmet Binasının önünde oluşan uzun kuyruk, işsizlik sorununun ulaştığı boyutu gözler önüne serdi.

YAŞ SINIRLAMASINA TEPKİ

Asgari ücretle çalıştırılacak olan işçiler için belirlenen 29 yaş kriteri, başvuru yapmak isteyenlerin tepkisini topladı. Yaş kriterinin 40’a çekilmesini talep eden bazı vatandaşlar, belediyeye çağrıda bulundu.

İLÇELERDEN BAŞVURU ALINMAYACAK

Başvurular 6 Ekim’e kadar sürecek, Batman merkez ve merkeze bağlı belde ve köylerde ikamet edenlerin başvuruları kabul edilecek. Başvurularda T.C. vatandaşı olmak, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, askerlik ile ilişiği bulunmamak ve 18 yaşını doldurmuş olmak kriterleri aranacak. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete