SİYASET

“POLİSE TANINAN ERKEN EMEKLİLİK HAKKI, ÖĞRETMENE DE TANINMALI”

MİLLETVEKİLİ ASLAN, BAKAN AVCI’YA YÖNELTTİ:

“POLİSE TANINAN ERKEN EMEKLİLİK HAKKI, ÖĞRETMENE DE TANINMALI”
15-04-2016 20:14
Google News

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı tarafından cevaplanması istemiyle Meclise verdiği soru önergesinde, polisin yararlandığı erken emeklilik uygulamasından öğretmenlerin de faydalanması gerektiğini savundu.

1 Ekim 2008’de çıkarılan yeni yasa ile yalnızca madenciler, itfaiyeciler, polisler ve askerlerin yıpranma hakkından yararlandığını açıklayan Aslan “Yıpranma hakkı çalışanlara prim ödeme gün sayısını artırma erken emekli olma emeklilikte alacakları maaşın daha fazla olması gibi faydalar sağlar. Öğretmenlik, büyük emeklerle sarf edilen kutsal bir meslektir. Öğretmenler, mesleki hayatları boyunca çeşitli hastalıklarla karşıya kalırlar. Dolayısıyla öğretmenin çalışma saatleri diğer memurların çalışma saatleri ile kıyaslanamaz. Bir öğretmenin 20 yıllık çalışması diğer memurun 30 yıllık çalışma saatine denk gelmektedir. Bu adil olmayan durumun ortadan kaldırılması için yıpranma hakkı yeniden düzenlenmelidir. Öğretmenlerimize süre ve yaş olarak en az 5’er yılı içeren yıpranma hakkı tanınmalıdır” dedi.

“ÖĞRETMENLER ERKEN EMEKLİLİKTEN NEDEN YARARLANAMIYOR?”

Türkiye genelinde polis ve askerler için uygulanan erken emeklilik (yıpranma payı) hakkından öğretmenlerin neden yararlanmadığını soran Milletvekili Aslan “Bakanlığınızın bu konuyla ilgili bir projesi var mı? Türkiye de ortalama aynı şartlarda çalışmasına rağmen polis ve uzman askerlere tanınan pozitif ayrımcılıktan neden öğretmenlerimiz yararlanamıyor? Öğretmenlerin yaşamları boyunca karşılaştığı hastalıklar göz önünde bulundurularak onlara da erken emekli olma şansı neden tanınmıyor? Toplam çalışma süreleri diğer kamuda çalışan memurlarla kıyaslanması adil midir?” sorularına yer verdi. (Atilla İhsan Atay)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete