ASAYİŞ

POS CİHAZI İLE TEFECİLİK!

Emniyet Müdürlüğü, pos cihazını kullanarak vatandaşları dolandıran ve tefecilik yapan şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

POS CİHAZI İLE TEFECİLİK!
11-06-2014 23:27
Google News

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “bazı şahısların bankalardan temin ettikleri kredi kartları ile kendi POS cihazından çekim yaparak vade boyunca hesaba geçen parayı kullandıkları tespit edilmiştir. Bu yöntemle kendini finanse ederek paraya ihtiyacı olan ve zor durumdaki vatandaşların kredi kartı borçlarına yüzde 1–3 arasında faiz uygulayarak ödedikleri ihbarına yönelik çalışma başlatıldı” denildi.

82 MİLYON TL’LİK İŞLEM YAPILMIŞ

Soruşturmalarda şüphelilerin pos cihazlarını kullanarak 2006–2010 yılları arasında toplam 82 milyon Tl’lik işlem gerçekleştirdiği belirlendi. Operasyonla ilgili yapılan açıklamada “şüphelilerin, kredi kartı ödemesi yapmak sureti ile kredi kartı komisyonculuğundan (tefecilik) kaydı bulunan şahıs ve firmalar ile irtibatlarının olduğu, ailenin hesap hareketlerinin benzerlik taşıdığı ve bir bütünlük arz ettiği, kendi hesaplarına, aile üyelerine ait hesaplara ve yakın ilişkide bulunduğu kişilere ait hesaplara yapılan para transferleri, nakit çekme ve yatırma işlemleri yanında üçüncü kişiler olarak tabir edilen birçok şahsın kredi kartı borçlarının ödendiği, bu durumun para çıkışı olarak ailenin tüm işlemlerinin yüzde 82’lik dilimine tekabül ettiği,  2006–2010 yılları arasında 80.850 adet işlem karşılığında 82 milyon Tl hacminde işlem gerçekleştirdiği görülmüştür” denildi.

5 ŞÜPHELİ, GÖZALTINA ALINDI

Mali Suçları Araştırma Kurulu ile irtibatlı şekilde yapılan incelemelerde tefeci mağduru olan 30 şahsın bilgilerine başvuruldu. Şahısların beyanı doğrultusunda Y.Y. A.Y. H.Y. İ.Y ve S.Y. isimli şüphelilerin, paraya ihtiyacı olan vatandaşların kredi kartı borçlarını yüzde 1-3 arasında faiz uygulayarak ödedikleri belirlendi. 5 şüpheli şahıs hakkında “pos cihazı tefeciliği” suçundan yasal işlem yapıldığı öğrenildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete