EĞİTİM

Prof. Dr. Yılmaz, Batman’da Mevlana’yı anlattı

Batman Üniversitesinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katılımı ile Çağımızda Mevlana'yı Yeniden Okumak konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Yılmaz, Batman’da Mevlana’yı anlattı
30-12-2022 07:10
29-12-2022 15:11
BATMAN
Google News

REKTÖR, MEVLANA’NIN 7 ÖĞÜDÜNÜ HATIRLATTI

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Müftüsü Nihat Kök, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Rektör Demir, Mevlana’nın çok bilinen yedi öğüdünü hatırlatarak bu yedi öğüt yerine getirildiği takdirde tüm insanlığın derdinin kalmayacağını belirtti. Mevlâna’nın eserlerinin İngilizce başta olmak üzere tüm dünyanın dillerine tercüme edildiğini söyleyen Rektör Demir, insanlığın onun düşüncelerine ihtiyaç duyduğunu, insanlığın manevi boşluklarını doldurmak için Mevlâna’yı kendine rehber edindiklerini anlattı.

MEVLANA’NIN ESERLERİ, İNSAN GÖNLÜNE DOKUNUYOR

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise “Anlaşılmak kaygısı bütün peygamberlerde, velilerde ve mütefekkirlerde vardır. Mevlana’nın mesnevisine baktığımızda bugüne müstakil, bu günün insanına özel mektuplar yazdığını görüyoruz. Eserlerinin etkisi buradan kaynaklanıyor, insanın gönlüne dokunuyor. İnsanların zaaflarını, hassasiyetlerini, özelliklerini iyi biliyor ve oradan girerek insanlara rehberlik ediyor. Bu günden geri döndüğümüzde ve Mevlana’yı özetlediğimizde insanların, kurumların bir hedeflerinin olması gerektiğini söylüyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete