EĞİTİM

PROJE OKULUNUN TANITIMI YAPILDI

Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, proje okulu oldu. Gültepe Mahallesi’nde bulunan okulun tanıtımı, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Batman TP Fatıma Zehra Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okul Müdürü Abdurrahman Yakut tarafından yapıldı.

PROJE OKULUNUN TANITIMI YAPILDI
13-07-2016 21:31
Google News

Okulun binasını inceleyen ziyaretçiler, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

FEN VE SOSYAL BİLİMLERİN MERKEZİ OLACAK

Tanıtım programında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran “Okulumuz, yeni eğitim-öğretim yılında Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler programını uygulayacak. TEOG sonuçlarına göre 2 sınıf ve toplam 68 öğrenci alacağız. Okulumuz, fiziki yapısı, sahip olduğu geniş alanlar, teknoloji donanımlı sınıflar, 500 kişilik konferans salonu, laboratuarı, soru çözme derslikleri, kütüphane ve mescitleriyle Batman’ın sayılı okulları arasındadır. Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı ve 300 kapasiteli öğrenci pansiyonu ile bölge çapında bir okul olacaktır” dedi.

TÜRKİYE’DE BULUNAN 34 OKULDAN BİRİ

Yeni eğitim öğretim yılında Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Batman Üniversitesi arasında protokol imzalanacağını açıklayan Kurtaran “Protokol gereği Mühendislik, Fen-Edebiyat ve İslami İlimler Fakültesinden öğretim görevlileri, öğrencilerimize danışmanlık yapacak. Öğrencilerimiz, seminerler, uzman isimlerle buluşmalar ve yaz kampları ile akademik başarılarını yükseltecek. TEOG’dan 450 ve üzeri puan alarak okulumuza yerleşen öğrencilere 4 yıl boyunca burs veya ücretsiz servis ile barınma imkânı verilecek. Okulumuz Bakanlığımızın belirlediği Batman’da tek ve Türkiye’de 34 okul içerisinden biridir. Bu yıl 68 öğrencimiz proje kapsamında olacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete