SAĞLIK

Kasık fıtığına başarılı müdahale…

Prostat ve ileri derecede kasık fıtığı olan ancak anestezide tansiyon ve nabzı düştüğü için ameliyat edilemeyen hasta, Özel Batman Yaşam Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Kasık fıtığına başarılı müdahale…
06-09-2022 17:44
07-09-2022 12:00
Google News

AMELİYAT EDİLMEDİĞİ İÇİN FITIĞI BÜYÜMÜŞ

Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Çakır ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Gökmen Akarer tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonda hastanın her iki taraflı kasık fıtığına operasyon yapıldı. Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Çakır “Hastamız, başka sağlık kuruluşlarında anestezi uygulaması sırasında tansiyon ve nabzı düştüğü içir 1 ay boyunca yoğun bakımda tedavi görmüş. Bu yüzden ameliyatı riskli görülmüş. Ameliyat edilmesi gereken hasta, ameliyat edilemediği için fıtığı her geçen gün büyümüş. Bize gelen hastamıza güvenli anestezi uyguladık ve daha önce meydana gelen durumlar yaşanmadı. nabız, tansiyon ve akciğer saturasyonlarında sıkıntı yaşanmadan operasyon başarılı şekilde gerçekleştirildi” dedi.

OPERASYON 1,5 SAAT SÜRDÜ

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Gökmen Akarer ise “S.N isimli hastamız prostat kanseri takibi ve ileri derecede bilateral (her iki taraflı) kasık fıtığı ile gelmişti. Hasta foley sondalıydı. Uzun zamandır fıtık problemi olan hasta birçok merkeze başvurmuş. Hem anestezi riski hem de operasyonun güçlüğü sebebiyle tedavisi tam olarak yapılamamış. Hastanın operasyonu 1.5 saat sürdü. Operasyon esnasında nabız, tansiyon ve akciğer saturasyonlarında minimal değişiklikler olsa da büyük bir sıkıntı yaşanmadı. Hastayı evine taburcu ettik” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete