EĞİTİM

PRP’DE İLAÇ, HASTANIN KANINDAN HAZIRLANIYOR

Uzmanlar, diz kireçlenmelerinde ve tendon problemlerinde en doğal tedavi yönteminin PRP (Trombositten Zengin Plazma) olduğunu açıkladı.

PRP’DE İLAÇ, HASTANIN KANINDAN HAZIRLANIYOR
21-06-2015 18:54
Google News

Özel Batman Dünya Hastanesi’nden yapılan açıklamada “PRP özellikle son 5 yıldır giderek artan bir şekilde çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmış yeni ve doğal bir tedavidir. Başlangıçta daha çok kozmetik amaçlı kullanılmış olsa da son dönemlerde özellikle Kas- İskelet Sistemi hastalıklarında da kullanılmaya başlanmıştır” denildi.

HASTANIN KANI, HASTAYA ENJEKTE EDİLİYOR

PRP’de kişiden alınan küçük miktardaki kanın özel bir tüpe konularak santrfüj işlemine tabi tutulduktan sonra bileşenlerine ayrıştırıldığını ve elde edilen az miktardaki “trombositten zenginleştirilmiş plazma”nın (PRP), yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verildiğini açıklayan uzmanlar “Bu yöntemde ilaç hastanın kendi kanından hazırlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

YAN ETKİSİ YOKTUR

PRP’nin diz kireçlenmeleri ve diz kıkırdak hasarlarında uygulandığını ifade eden Özel Batman Dünya Hastanesi Uzmanları “Genelde birer ay aralarla 3 kez uygulanır. Omuz tendon yırtıkları ve omuz kireçlenmelerinde duruma göre 1–3 kez uygulanır. PRP yönteminin yan etkisi yoktur. Yalnızca yapıldığı bölgede geçici bir ağrı ve şişme yapabilir. Bu etki 1–2 gün içinde kendiliğinden geçer ve herhangi bir zararı yoktur. PRP’nin etki göstermesi için hastanın 15 gün kadar ağrı kesici ilaç kullanmaması gerekir” bilgisini verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete