EĞİTİM

PSİKOLOG BÜYÜKTAŞ, DİKKATLERİ ŞİDDETE ÇEKTİ...

Batman Bölge Devlet Hastanesi Psikologlarından Doğan Büyüktaş, kadına yönelik şiddeti farklı bir bakış açısıyla değerlendirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PSİKOLOG BÜYÜKTAŞ, DİKKATLERİ ŞİDDETE ÇEKTİ...
12-03-2015 21:01
Google News

Şiddetin sonradan öğrenilen bir davranış olduğuna vurgu yapan Büyüktaş “Şiddet doğuştan bir özellik değil, sonradan öğrenilen bir davranıştır. Şiddet ortamında büyüyen çocuk ergenlik ve yetişkinlik dönemlerinde şiddet göstermeye meyilli veya uygulayan bireyler olarak yetişir. Birey, şiddeti kendisini yetiştirenlerden öğrenir ve kendisinden sonraki nesle doğru diye öğrendiği bu yanlışları aktarır” dedi.

ERKEK, ŞİDDETİ BİR HAK OLARAK GÖRÜYOR

Şiddetin sorun çözme yöntemi olarak görüldüğünü açıklayan Büyüktaş “Az gelişmiş toplumlarda erkek cinsi soyun devamı, gücün temsiliyeti gibi anlamlar kazanır. Kadın ise sınırları önceden belirlenmiş bir takım kurallar ve kaideler içerisinde yetiştirilir. Özgürlüğü kısıtlanmış olarak dünyaya gelen kadın, erkeğin hizmetine, şiddete hazırlanmış ve savunmasız olarak sunulur. Şiddeti kendinde hak olarak gören erkek, sürekli kendini üstün gördüğünden şiddeti sorun çözme biçimi olarak görüyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete