Putin'den flaş Mısır kararı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Rusya’ya ait uçağın Mısır’da düşmesinin ardından ülkeye gerçekleştirilen tüm uçuşları durdurduğu bildirildi.

Putin'den flaş Mısır kararı!
07-11-2015 02:01
Google News

Rusya’nın St. Petersburg kentine gitmek üzere Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden havalanan yolcu uçağı kalkıştan 23 dakika sonra düşmüştü. Olayın ardından terör örgütü IŞİD, içinde bulunan 224 kişinin bulunduğu uçağı düşürdüklerini öne sürmüş ancak bu iddia hem Rus hem de Mısırlı yetkililer tarafından yalanlanmıştı. Daha sonra ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron’da uçağın bomba nedeniyle düşmüş olabileceği yönündeki görüşlerini dile getirmişti. Uçağın düşme nedenleriyle ilgili olarak tartışmalar sürerken bazı hava yolları Şarm El Şeyh’e gerçekleştirilen uçuşları durdurma kararı almaya başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de Mısır’a düzenlenen uçuşların durdurulmasına karar verdiği aktarıldı.
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Putin’in Federal Güvenlik Servisi Müdürü Alexander Bortnikov’un tavsiyesi üzerine, düşen Rus uçağıyla ilgili soruşturma devam ederken Mısır’a tüm uçuşları durdurduğunu açıkladı. Peskov, “Rusya Devlet Başkanı Putin, yapılan tavsiyelerle hemfikir. Putin, Federal Güvenlik Servisi’nin tavsiyesinin uygulanması ve Rus vatandaşların geri dönüşü için gerekli birimlere talimat verdi” dedi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in uçuşların güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için Mısır’la işbirliğinin geliştirmesine yönelik de talimat verdiği ifade edildi.(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete