TÜRKİYE VE DÜNYADAN

"Dünden Bugüne Filistin" semineri gerçekleştirdi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası Kardeşlik Topluluğunca "Dünden Bugüne Filistin" konulu seminer düzenledi, Filistinli öğrenciler ülkesindeki zulmü anlattı.

"Dünden Bugüne Filistin" semineri gerçekleştirdi
20-10-2023 09:30
19-10-2023 16:58
BATMAN
Google News

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Filistinli Hafız Abdurrahman Abu Ubeyd'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbaş, programdaki konuşmasında, meselelerinin Filistinlilere yapılan zulüm olduğunu söyledi. Filistinlilere yardım edilmesi gerektiğini anlatan Akbaş, şunları kaydetti:

"Uzuvları olmayan bir bebeği gördüğünüzde, hastane bombalandığında, kadınlar ve çocuklar öldüğünde ne düşünürsünüz? Bizim sesimizin daha güçlü çıkması ve onların yanında olduğumuzu göstermemiz lazım. Ben Türkiye'den çok şey bekliyorum, Türkiye bu savaşı durdurabilir, ülkemiz güçlüdür, biz güçlüyüz. Harekete geçmek lazım, ikna edeceğiz, konuşacağız, çalışacağız, anlatacağız. Gençler de bu konuda bilinçli olmalı ve şunlara dikkat etmeli. İlk olarak dua edecekler, bir de İsrail ve ABD mallarını boykot edecekler. Onlar maddi olarak çöktükleri zaman elleri, kolları bağlanır. Biz kendimiz üretelim. Kendi silahımızı, gıdamızı, ilacımızı üretelim." (AA)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete