GÜNDEM

"El Nino etkisi" Batman’da da görüldü

La Nino sıcaklarının ardından, Temmuz ayı ile birlikte ülke genelinde artan sıcaklıklarla birlikte El Nino sıcakları konuşulmaya başlandı. "El Nino etkisi" gündeme gelmesinin ardından "El Nino" ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, El Nino ne demek? El Nino etkisi Batman’’da da görülmeye başlandı mı? İşte sorunun cevabı...

"El Nino etkisi" Batman’da da görüldü
26-07-2023 10:08
26-07-2023 10:11
BATMAN
Google News

El Nino etkisiyle 2023 yılının en sıcak sene olarak kayıtlara geçmesi beklenirken uzmanlar Türkiye için yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Bugün birçok ilin yılın en sıcak gününü yaşayacağı tahmin ediliyor.

Akdeniz, Ege ve özellikle Batman ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri için uyarı üstüne uyarı yapan uzmanlardan özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar 'sakın dışarı çıkmayın' uyarısı geldi.

Türkiye son yılların en sıcak gününü yaşadı. Kaydedilen sıcaklık değerlerine göre Hasankeyf, 44.5 C° ile Türkiye’deki en sıcak sekizinci merkez oldu.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, Batman'da yaşamı olumsuz etkiliyor. Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan sıcak hava, kentte de yoğun hissediliyor. Sıcaklığın 45 dereceyi aştığı Batman'da vatandaşlar kavurucu sıcaklarla mücadele ediyor.

Sıcaktan bunalanlar klimalı ortamları ve gölge alanları tercih ederken, kentte öğle saatlerinde sokaklar boş kalıyor. Kentte bazıları park ve bahçelerdeki gölgelik alanlarda, çocuklar da süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor. Bazı vatandaşlar sıcaktan korunmak için şemsiyeyle dolaşırken, bazıları da yanlarında taşıdıkları suyu başlarına dökerek serinlemeye çalışıyor. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete