TÜRKİYE VE DÜNYADAN

"Hattat Hamit Aytaç’ın İzinde Geleneksel Sanatlar Sergisi" açıldı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Ali Emiri Kültür Sanat Sezonu kapsamında "Hattat Hamit Aytaç'ın İzinde Geleneksel Sanatlar Sergisi"nin açılışını gerçekleştirdi.

"Hattat Hamit Aytaç’ın İzinde Geleneksel Sanatlar Sergisi" açıldı
23-02-2024 03:58
22-02-2024 17:59
Google News

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Hattat Hamit Aytaç'ın talebeleri ve o talebelerden ders alan üç kuşak öğrencilerin hüsn-i hat sanatı yolculuğunu anlatan "Hattat Hamit Aytaç'ın İzinde Geleneksel Sanatlar Sergisi"ni sanatseverlerle buluşturdu.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki sergide, Koleksiyoner ve Araştırmacı-Yazar İbrahim Ethem Gören'in ve tezhip sanatçısı Özlem Gören'in aile koleksiyonundan bir seçki özelliğindeki sergide, Hattat Hamit Aytaç'ın iki orijinal eseri de yer alıyor.

Açıklama görüşlerine yer verilen Vali Su, Diyarbakır'ın eğitimde, sağlıkta, ticarette, sanayide, tarımda önemli bir kent olduğunu vurguladı.

UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde Surlar ve Hevsel Bahçeleri olmak üzere iki eserinin bulunduğunu kaydeden Su, Diyarbakır surlarında yürütülen yenileme çalışmalarında 33 burcun restore edildiğini, 33 burçta da çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete