SİYASET

"KİMSE KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK"

Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği (USED) Genel Başkanı Osman Bağaç, ülkemizde yaşanan orman yangınları ve provokatif olaylara dikkat çekerek “kimse kardeşliğimizi bozamayacak, bizi bölemeyecek” dedi.

"KİMSE KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK"
31-07-2021 07:08
BATMAN
Google News

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan USED Genel Başkanı Bağaç, ABD ve batının kirli oyunlarına dikkat çekti. Bağaç “Peygamber efendimiz hazreti Muhammed Mustafa (sav) hak davayı tebliğ etmeye başladığı andan itibaren her türlü zulme hainliğe engellenmeye maruz kaldı. Ecdadımız üç kıtada hak ve adaletle hüküm sürmesi , halifeliğin merkezi olmasından itibaren, içerde dışarda her türlü ihanete saldırıya iftiraya provokatörlüğe maruz kaldı, önce Arap kardeşlerimizle aramıza girdiler, sonrasında balkanlarda her türlü aşağılık planlarını sürdüler.  Anadolu’ya beraber girdiğimiz Kürt ve Türk kardeşliğimizi bozmak için hiç durmaksızın fitne ve fesat çıkartmaktan biran olsun vazgeçmediler, birinci Dünya Savaşından sonra kan ve cetvelle oluşturdukları sınırları ileri ki yıllarda olası İslam ülkelerinin güçlenmesi durumunda bu güçlenmeyi bertaraf etmek için alet edilmek için Kürt kardeşlerimizi dört parçaya, Arap kardeşlerimizi minnacık ülkelere bölüp o parçalarda da asil  Aileleri bertaraf edip ne kadar asilsiz aile varsa bu piyon ülkelerin başına getirdiler, Türk kardeşlerimizi balkanlarda azınlık, Sovyetlerde inancından bihaber hale getirdiler” dedi. 

ÖNCE DOĞU İLLERİ SONRA ANADOLUNUN DİĞER ŞEHİRLERİ

1984 yılından itibaren doğu illerinden yaşanan vakaların bugün ülkenin bir çok yerine yayılmasının provası gibi göründüğünü ifade eden Bağaç, “şimdi Ege, İç Anadolu bölgemizde, bir hafta içinde şehirlerimizde hatta köylerimizde insanlarımız hayvanlarımız doğamız yakılıyor , katlediliyor, yangın hale getiriliyor, yetmiyor Konya’mızda kardeşlerimiz ( Türk Kürt Arap veya başka bir ırktan olması fark etmiyor) vahşice katlediliyor, ne tesadüf ki yetmiyor ateşe veriliyor. Şu unutulmamalıdır ateşin çocukları bizi birbirimize düşüremeyecekler, başaramayacaklar, bizler her zamankinden daha çok kenetleneceğiz, çelikleşeceğiz, bir ve beraber olacağız, ‘seyit çavuş’ gibi ya ‘Allah’ deyip ayağa kalkacağız, kan gözyaşı ve cetvellerle değil hak ve adalet üzere, azim ve şuur ile; yeni bir dünyayı yeniden büyük Türkiye’yi ülkemizin Laz, Kürt, Türk, Arap, Çerkez ırkı ne olursa olsun imanlı kardeşlerimizle yüce kitabımız kuranı kerimin fermanı ile; Al-i İmran Suresi, 103. ayet: Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar. Orman yangınlarında ve Konya’da ölen tüm kardeşlerime rabbimden rahmet diliyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Bu zulümle öldürülen tüm kardeşlerimiz hatırına bizlere biran evvel birlik beraberlik nasip etsin tüm hainleri iki cihanda kahr-u perişan etsin. Başta ülkemizde İslam aleminde ve tüm dünyaya huzur ve saadeti getirmek için dün olduğu gibi bugünde tesis etmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz inşallah”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete