SİYASET

"TÜRKİYE'NİN YÜZDE 82’Sİ YOKSULLUK SINIRI ALTINDA"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, partisinin Batman 1. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Batman’a geldi.

"TÜRKİYE'NİN YÜZDE 82’Sİ YOKSULLUK SINIRI ALTINDA"
26-09-2021 13:21
26-09-2021 13:22
BATMAN
Google News

Batman programına basın buluşması ile başlayan Zor, gazetecilere eğitim, sağlık ve aşı konusunda açıklamalarda bulundu. Refah Partisi olarak insanlara  huzuru, barışı, hürriyeti , adaleti, refahı, izzet ve onuru getireceklerini ifade eden Zor “Eğitim ile ilgili şu kısma değinmek isterim. Türkiye'miz kurulu olduğu günden bugüne bir şeye henüz karar verememiştir. Henüz daha yerli ve milli bir müfredat oluşturulamadığından dolayı insanımız bir şekilde alacakaranlık kuşağına terk edilmiştir. Bu gençlerimizin KYK ve yurtlarla ilgili problemleri başlıyor. Devletimiz eğitime bir yukardan baktığı zaman milli müfredat noktasında bu milletin tarihine, inancına ve kültürüne ve özüne dönük bu toprakların medeniyet değerlerini önceleyecek eğitimi vermeli" dedi.

"AŞI GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE YAPILMALI"

Zorla aşı yapılamaması gerektiğini vurgulayan Zor “Henüz daha aşı fazlarının tamamlanmammış olan bu sıvaların insanımıza aşı adayı bu sıvıların insanımıza ulaştırılması noktasında gönüllük esasına göre aşı yapılması lazım. İnsanlara zorla aşı yapılmasını kabul etmiyoruz. Her 48 saate PCR testi veriyoruz. Bu büyük bir zülümdür. İnsanlar ıstırap içerisinde. Biz baskıcı bir sisteme karşıyız. Yeni doğan bebeklere bile aşı yapıldığını duyduk. Ve deniliyor ki, aşı yapılan bebeklerde antikor oluştuğuna şahit olduk. 12 yaşın altında tartışmalarını bırak bir tarafa siz doğan bebeğe bunu yapıyorsunuz. Bu yüzden Türkiye de insanlarımız denek olamaz. Bu tür ayak oyunlarınıza insanlarımız alet edilemez" ifadelerini kullandı

"TÜRKİYE'NİN YÜZDE 82’Sİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA"

Zor, konuşmasının devamında ‘’Türkiye’de asgari ücret 2 bin 825 Lira, açlık sınırı 2 bin 900 lira, yoksulluk sınırı 9 bin 500 baktığınız zaman Türkiye’de memur işçi kesimi dahi yüzde 82’si yoksulluk sınırının altında. 40-45’i açlık sınırı altında. Sosyo ekonomik yapıdaki insanlarda siz huzur ve barış bekleyebilir misiniz?  Siz insanların tebessümlü bir şekilde güne başlamasını bekleyebilir misiniz? Peki, biz fakir bir ülke miyiz? Erbakan zamanın da 50 milyar dolardı, gayri safi milli hâsılaydı. 6 ayda 35 milyar dolar daha ekledi. Bir 6 ay daha 35 milyar daha ekledi. Bugün Türkiye’nin gayri safi milli hasılası 1 trilyon dolar, Erbakan hoca 1.2 trilyon dolar ilave ile 2 trilyon dolara çıkardı" dedi.

Batman Haber 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete