GÜNDEM

"YANGINLARA KARŞI TEDBİRLER ARTTI"

Batman Orman İşletme Müdürü Huriye Öztürk, sıcakların 45 dereceyi buluğdu Batman’da olası yangınlara karşı tedbirlerin arttırıldığını açıkladı.

"YANGINLARA KARŞI TEDBİRLER ARTTI"
09-08-2021 14:11
BATMAN
Google News

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA YOĞUNLUK VERİLECEK

Öztürk “Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyrettiği Batman'da ormanlık alanlarda olası yangınlara karşı tedbirler artırıldı. Valilik kararıyla kentte ormanlık alanlara giriş bir ay süresince yasaklanırken, Batman Orman İşletme Müdürlüğü de ekiplerin devriye görevini sıklaştırdı. Kentte 118 bin 500 hektar ormanlık alan mevcut. Batman'ın yüzölçümünün yaklaşık yüzde 20'si ormanlarla kaplı. Ormanlık alanlar daha çok Sason, Kozluk ve Gercüş İlçelerinde bulunuyor. Genellikle meşe ağaç türünün hakim olduğu alanlarda her yıl ağaç dikim faaliyetleri artıyor. Son 10 yılda 2 bin 500 hektar alan, orman varlığına kazandırıldı. Bunun yanında şu anda mevcut durum itibarıyla 850 hektar alanda ağaçlandırma, bakım, çapa ve sulama çalışmaları devam ediyor. Sonbaharda da 1000 hektarlık alan için programımız mevcut. Özellikle Hasankeyf'in etrafının ve Ilısu Barajı civarındaki alan bu yıl için programımızda” dedi.

SICAK HAVA, YANGIN RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Öztürk, sıcak havalarda yangın riskinin arttığına dikkat çekerek “Ayrıca drone ile ormanı gözetleme şeklinde de gerekli önemlerimizi alıyoruz. Vatandaşlardan isteğimiz piknik alanlarına gittiklerinde ateşi kontrollü bir şekilde yaksınlar. Yanlarında mutlaka su bulundursunlar. Ayrıca söndüğünden de emin olduktan sonra ateşin başından ayrılmalarında yarar var. Bir de sigara izmaritlerine lütfen dikkat etsinler” dedi.

EKİPLER 24 SAAT HAZIR BEKLETİLİYOR

Valilik kararıyla ormanlık alanlara girişlerin bir aylığına yasaklanmasının amacının insanları ormandan mahrum etmek değil, yangınları önlemek, yangınların vereceği hasarın önüne geçmek olduğunu vurgulayan Öztürk, olası yangınlara karşı 24 saat esasıyla ekiplerin hazır beklediğini, yapılan ihbarlara hızla müdahale edildiğini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete