Ragbi’de iki takımla Türkiye finalindeyiz

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2024-2025 faaliyet programında yer alan Ragbi Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) grup müsabakaları tamamlandı. Erzurum’da düzenlenen kız ve erkek ragbi müsabakalarında Batman temsilcileri, rakiplerini yenerek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

Ragbi’de iki takımla Türkiye finalindeyiz

Batman kız ve erkek ragbi takımları, grup aşamasında güçlü rakiplerine karşı başarılı bir performans sergileyerek finallere yükseldi. Erkek Takım Antrenörü Hasan Akar ve Kız Takım Antrenörü Zehra Akar, hedeflerinin Türkiye şampiyonluğunu Batman’a getirmek olduğunu belirtti.

TÜRKİYE FİNALİ İZMİR’DE YAPILACAK

Antrenörler, 19-25 Ağustos’ta İzmir’de düzenlenecek Türkiye finallerine kararlılıkla hazırlandıklarını ve Batman’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti. Ragbi sporunun Batman’daki gençler tarafından ilgiyle karşılandığını belirten antrenörler Hasan Akar ve Zehra Akar “Ragbi, fiziksel gücün, stratejinin, takım çalışmasının ve centilmenliğin birleştiği dinamik bir spor. Oyuncular, hakeme ve rakiplerine büyük saygı gösterir. Bu kültür, bireylerin sosyal yaşamda da saygılı ve kurallara bağlı bireyler olarak yetişmesini sağlar. Aynı zamanda sahada sorumluluk almayı, hızlı karar vermeyi ve taktiksel düşünmeyi öğretir. Ragbi, dayanıklılık, hız, çeviklik, kuvvet ve koordinasyonu birlikte geliştiren nadir branşlardan biridir” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ