GÜNDEM

RAHATLATAN AÇIKLAMA, VALİ’DEN GELDİ;

“GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

RAHATLATAN AÇIKLAMA, VALİ’DEN GELDİ;
17-01-2019 18:05
Google News

Yazarımız Recep Kavuş’un “IŞİD mağduru Ezidilere bu da yapılır mı?” başlıklı yazısı ve gazetemizin “Çadırda Yaşam Mücadelesi” başlıklı haberinden sonra Vali Hulusi Şahin, soluğu çadır kentte aldı, “gerekli desteği vereceğiz” dedi.

Savaş nedeniyle Batman’a sığınan Ezidi’lerin, Beşiri İlçesi’ne bağlı Uğurca (Koriğ) Köyü’nde kurulan çadırlarda çetin kış soğuklarına karşı verdiği yaşam mücadelesi, gazetemizde geniş yer buldu. İşsiz ve aşsız halde yaşama tutunmaya çalışan Ezidi’lerin, yardım kuruluşları ve vatandaşlardan gerekli desteği göremediğini içeren haberimizden sonra Vali Hulusi Şahin, çadır kenti ziyaret etti.

“İNSANİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAĞIZ”

Kampta inceleme yapan Vali Şahin, sığınmacıların sorun ve taleplerini dinlerken “Yezidiler, Irak’ın Sincar Bölgesinde DEAŞ’ın zulmünden kaçarak elimize sığınmışlardı. Bu çadır kentte üç yıl aşkın bir süredir kalıyorlar. Bölge insanı onlara kucak açtı. Biz de elimizde geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. İhtiyaçlarını tespit etmek ve onlarla sohbet etmek için ziyarette bulunduk. Çok büyük travmatik dönemden geçtiler. Ama şuan Türkiye’nin güvencesi altında yaşıyorlar. Misafirperverliğimizi sonuna kadar göstereceğiz. Bir kısmı başka ülkelere ilticada bulunuyor. Onlarla ilgili iş ve işlemler sürüyor. Burada kaldıkları süre içinde bütün insani ihtiyaçlarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Ziyaret sırasında umumi banyo, wc vs hizmetleri gezen Vali Şahin, Beşiri Kaymakamlığı’nca hazırlanan yardım kolilerini dağıttı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete