GÜNDEM

RALLİ’NİN STARTI BATMAN’DAN VERİLDİ

RALLİ’NİN STARTI BATMAN’DAN VERİLDİ

RALLİ’NİN STARTI BATMAN’DAN VERİLDİ
21-12-2014 21:25
Google News

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Batman, Mardin ve Şanlıurfa Valiliklerince desteklenen Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından hazırlanan GAP'tan Dakara Rallisi’nin startı Batman’da verildi. 

Turgut Özal Bulvarı’nda “spor barış ve kardeşliktir” sloganı ile start alan etkinliklerde sporcular Şakir Şenkalaycı ile Serkan Özdemir, dünya barışına dikkat çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Batman’dan yola çıkan sporcular Hasankeyf’e ardından Midyat ve Mardin’e geçecek. Hazırlanan organizasyonla kentin tanıtımına da katkı sunulduğuna dikkat çeken Vali Azmi Çelik “spor, birlik beraberlik, aynı duyguları paylaşma ve birlikte hareket edebilmek adına, sporun çok önemli bir argüman olduğuna tanık olduk. Bugün, Arjantin’de yapılacak olan Dakar Rallisi’nin startını Batman’dan vermiş olduk” dedi.

ETKİNLİĞİN FİNALİ ARJANTİN’DE YAPILACAK

Tanıtım startını Batman’da vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Türkiye Motosiklet Federasyonu organizasyonlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke “GAP’tan Dakar’a spor barış ve kardeşliktir sloganı ile bölgeye somut bir adım atalım dedik. Bu çerçevede de iki milli sporcumuzu Batman’a getirdik. Batman’da başlayan tanıtım startı Mardin’in ardından Şanlıurfa’da sonuçlanacak. GAP’tan Dakara organizasyonunda spor barış ve kardeşliktir sloganıyla milli sporcularımız Arjantin’de 3 Ocak’ta yapılacak Dakar Rallisi’ne katılacaklar” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?