SİYASET

Ramanlı, kanayan sorunlara dikkat çekti

Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, komşu ilçe Bismil’de temaslarda bulundu.

Ramanlı, kanayan sorunlara dikkat çekti
15-09-2023 16:13
15-09-2023 16:15
BATMAN
Google News

Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kuyumcular Derneği ve Bismil İlçe Müftülüğünü ziyaret eden Ramanlı, Hüda Par Bismil İlçe Binasında partililerle bir araya geldi. Ramanlı, Bismil Muhtarlar Derneği ve Kanaat Önderleri Derneği ve AK Parti Bismil İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Hüda Par Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince’ye nezaket ziyaretinde bulunan Ramanlı, ilçenin imar sorunu, organize sanayinin olmaması, araç muayene istasyonu sorunu, ek sanayi sitesinin açılması, hayvan kesim yeri mezbahane olmaması, düğünlerde silah sıkılması ve bunun için gerekli önlemlerin alınması, depremde evleri yıkılan vatandaşların mağduriyetlerin dinledi.

TMO'NUN MISIR ALIM FİYATI ÇOK DÜŞÜK

Ramanlı, çiftçinin sorunlarına değinerek “Özellikle mısır fiyatı çok düşük. Devletin bu konuda çiftçiye hem prim hem de nakliye ücreti ödemesi gerekiyor. Mısır fiyat ton başına 5 bin 100 lira. TMO randevusu alınamıyor, çiftçiler ürünlerini Mardin’e, Kızıltepe’ye hatta daha uzak yerlere götürmek zorunda kalıyor. Bizim bu konudaki önerimiz en azında çiftçinin mağduriyetini bir nebze de olsa giderilmesi için ton başına Bin TL perim verilmesi ve nakliye ücretlerinin karşılanması” dedi.

DEDAŞ’IN VİCDANLI OLMASI LAZIM

Bir vatandaşın elektrik şirketi Dicle EDAŞ'ın, kaçak elektrik kullanımında faturayı diğer abonelere de kestiğini belirtmesi üzerine Ramanlı “Bir köyde, mahallede kaçak kullanan 2-3 kişi var ama herkes cezalandırılıyor. Kaçak kullanan ile kullanmayana aynı muamele yapılıyor. Kaçak kullanılmamalı evet ama DEDAŞ’ın da vicdanlı olması lazım” dedi.

BATMAN-BİSMİL-DİYARBAKIR KARAYOLU ARTIK BİTMELİ

Ramanlı, Batman-Bismil-Diyarbakır Karayoluna ilişkin “Kendimi bildim bileli bu yolda böyle çalışmalar var ama bir türlü bitmedi. Biz de bundan dolayı mağdur oluyoruz. Bu yolda çok kazalar oldu, vefat eden çok vatandaşlarımız oldu. Bu yolun bir an önce bitirilmesi ve düzene girmesi lazım” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete