GÜNDEM

Ramazan Bayramı Süresince Türkiye'de Yağışlı Hava Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Ramazan Bayramı süresince yurt genelinde aralıklarla yağış ve mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların beklendiğini açıkladı.

Ramazan Bayramı Süresince Türkiye'de Yağışlı Hava Bekleniyor
08-04-2024 17:40
Google News

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Ramazan Bayramı süresince yurt genelinde aralıklarla yağış görüleceğini, sıcaklıkların da mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Özdemirci, yarın yurdun güney ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek, özellikle Akdeniz'in doğusunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde, Hakkari, Şırnak ve Van'ın güney ve doğusunda kuvvetli yağışların olabileceğini belirtti.

Bayramın ilk gününde ülkenin güney ve doğusunda aralıklı yağışlar beklenirken, ikinci günü doğu bölgelerinde ve üçüncü günü iç ve güney kesimlerinde yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.

Özdemirci, hafta boyunca yurdun genelinde aralıklarla yağışların etkili olacağını vurgulayarak, üç büyükşehirde ise yağış beklenmediğini ve sıcaklıkların kuzey ve doğu bölgelerinde artacağını söyledi. Ankara, İstanbul ve İzmir'de parçalı ve bulutlu hava hakim olacakken, diğer bölgelerde yağışlı bir hafta geçirileceği öngörülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete