GÜNDEM

RAYBÜSÜ ŞAHİN VE ÖZDEMİR İLE GÖRÜŞÜYORUZ

TCDD yazılı açıklama yaparak raybüs meselesinin AK Parti Batman Milletvekili ve Vali Hulusi Şahin ile görüşüldüğünü izah etmek zorunda kaldı.

RAYBÜSÜ ŞAHİN VE ÖZDEMİR İLE GÖRÜŞÜYORUZ
02-07-2020 17:36
Google News

 

Batman ziyareti sırasında Batman-Diyarbakır tren hattının raybüse dönüştürülebileceğinin müjdesini veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaislamoğlu’nun ardından Batman’a gelen Genel Müdür Yardımcısı F. Şinasi Kazancıoğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ile görüştü. İkilinin görüşme fotoğrafları yerel basında raybüs konusuna çekilince, TCDD yazılı açıklama yaparak raybüs meselesinin AK Parti Batman Milletvekili ve Vali Hulusi Şahin ile görüşüldüğünü izah etmek zorunda kaldı.

REKTÖRLE RAYBÜS MESELESİ KONUŞULMADI
TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği’nden gelen yazıda “Genel Müdür Yardımcısı F. Şinasi Kazancıoğlu, Malatya Bölge Müdürlüğü işyerlerinde incelemelerde bulunmak amacıyla görevlendirildiği ve düzenli olarak gerçekleştirilen turne sırasında Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt’teki yük taşımaları, ayrıca Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van demiryolu hatlarında incelemelerde bulunmuştur. Okul arkadaşı olan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Aydın Durmuş’a nezaket ziyaretinde bulunmuştur. Ziyarette, kurumumuzla ilgili konu ve projeler konuşulmamıştır. Habere ilişkin açıklamalar, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş tarafından yapılmıştır. Genel Müdürlüğümüzün Batman’daki yatırım ve projeleri Vali Hulusi Şahin ve Milletvekili Ziver Özdemir ile birlikte yürütülmektedir” denildi. 

REKTÖRDE AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI
Rektör Durmuş ise verdiği yanıtta “Söz konusu haberde raybüs ile ilgili herhangi bir açıklamamız bulunmamakta olup, Bakanımız Sayın Karaismailoğlu’nun müjdesini verdiği raybüs’ün hayırlı olması temennisi yer almaktadır. Haber bültenlerine ilişkin başlık ve yorum yapmak basın kuruluşlarının tasarrufundadır. TCDD Genel Müdür Yardımcısı Sayın F. Şinasi Kazancıoğlu, Sayın Rektörümüzü nezaket ziyaretinde bölgedeki demir yolları ile ilgili saha çalışması yapmak üzere geldiğini belirtmiştir. Rektörümüzün haberde paylaştığı açıklamalarda ise Sayın Bakanımızın müjdesini verdiği Raybüsün şehrimize yapacağı katkılar diler getirilmiş ve Sayın Rektörümüz, Sayın Bakanımıza teşekkürlerini belirtilmiştir. Ayrıca haberde Batman-Savur yolunun ve Üniversite civarında yapılması elzem olan köprünün şehrimize ve üniversitemize yapacağı katkılar dile getirilmiştir. Batman Üniversitesi olarak şehrimizin gelişimine, sorunlarının çözümüne katkı sunmak temel amaçlarımız arasındadır. Üniversiteler şehirlerinin gelişimine her türlü katkıyı sunmakla mükelleftir. Batman’da göreve başladığı ilk günden bu yana aidiyet duygusu ile çalışan Rektörümüz, ne yerel idarecilerin ne de ilimizin milletvekillerinin görevlerini üstlenmektir. Gerek Sayın Rektörümüz gerek üniversitemiz sadece kentin gelişimi için üzerine düşen misyonu gerçekleştirmek için çalışmalar yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete