EĞİTİM

Rehber öğretmenler, deprem bölgesinde

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen çalışma kapsamında gönüllü öğretmenler tarafından depremden etkilenen bölgelerde çocuklara psikososyal destek hizmeti veriliyor.

Rehber öğretmenler, deprem bölgesinde
20-02-2023 07:19
19-02-2023 13:19
Google News

DESTEKLER, 10 İLİN ARDINDAN 71 İLDE DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bakanlık tarafından kurulan psikososyal destek merkezlerinde rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından çocuklara destek sağlanıyor. Okulların açılacağı 20 Şubat itibarıyla depremden doğrudan etkilenmeyen 71 ildeki tüm öğrencilere de deprem psiko eğitim programları yürütülecek.

6 AŞAMADA TAMAMLANACAK

Psikososyal destek hizmetleri, depremden doğrudan etkilenmeyen illerde Psikososyal Destek Eylem Planı Uygulama Esasları çerçevesinde altı aşamalı yürütülecek. Birinci aşamada psikolojik ilk yardım, deprem bölgesi illerinden nakledilerek yurt, pansiyon, otel gibi yerlere yerleştirilen öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bireylere psikososyal destek uygulanacak. İkinci aşamada, öğretmenlere ve velilere rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından destek verilecek. Üçüncü aşamada deprem sonrası psiko eğitim programı tüm kademelerdeki öğrencilere uygulanacak. Öğrenci oturumları 23 Şubat’ta başlayacak. Dördüncü ve beşinci aşamalarda, okullarda yas ve kayıplar konusunda aile ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme oturumları uygulanacak. Altıncı aşamada, afetten etkilenme düzeyi yüksek öğrencilere yas psiko eğitim programı uygulanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete