GÜNDEM

REHİN GAZETECİLERLE İLGİLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

REHİN GAZETECİLERLE İLGİLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

REHİN GAZETECİLERLE İLGİLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
22-08-2014 20:20
Google News

 “Osman Seyrek, Batman’a döndü”

Seyahat amacıyla Gürcistan üzerinden Ermenistan’a gitmek isteyen ve Gürcistan polisi tarafından rehin alınan 4 Batmanlı gazeteci için yasal süreç devam ediyor.

Yapılan mahkemeden sonra gazetecilerden Osman Seyrek, serbest bırakıldı. Seyrek, soluğu Batman’da alırken, serbest bırakılan Hasan Ölük ise oğlunun mahkemesini beklediği için Gürcistan’da kalmaya devam ediyor. Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Emin Bulut ise cezaevinden çıktı ancak sınır dışı yasağından ötürü Batman’a gelemiyor. Gürcistan’da bir eve sığınan Bulut için 10 bin Lari para ceza kesildiği belirtildi. Hasan Ölük’ün Tifris Cezaevinde tutuklu bulunan oğlu Hejar Ölük, için 10 bin Lari para cezası ile 6 ay hapis cezası istendiği açıklandı.

Seyahat amacıyla 6 Ağustos’ta Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçmek için Batman’dan ayrılan Batman Süper FM radyosu sahibi Hasan Ölük, radyo reklâm sorumlusu Hejar Ölük, Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut ve Mezopotamya Derneği Başkanı Osman Seyrek, özel bir araçla Sarp sınır kapısından giriş yaptıkları Gürcistan’da polis tarafından rehin alınmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?