GÜNDEM

REİSİ CUMHUR’DAN OLUMLU MESAJLAR BEKLİYORUZ

Bugün ilimize teşrif edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan’dan olumlu mesajlar bekliyoruz.

REİSİ CUMHUR’DAN OLUMLU MESAJLAR BEKLİYORUZ
01-05-2015 22:43
Google News

Bir dizi temas ve toplu açılış töreni için bugün ilimize gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12.30’da Vali Azmi Çelik’i ziyaret edecek. Valilikteki temaslarının ardından 13.00’de Valilik binası önünde halka hitap edecek olan Erdoğan, kentte yapımı tamamlanan hizmetlerin toplu açılış törenini gerçekleştirecek.

SÜRECİ SAHİPLENSİN

Daha önce Kürt sorunu için “Bu benim sorunumdur. Bunun için bütün olası riskleri göze alarak, sonuna kadar götürürüm” diyen Cumhurbaşkanımızdan özellikle Batman’da yapacağı mitingde, bu süreci sahiplenecek ve belirlenen yol haritasında gidilmesine yönelik mesajlar vermesini bekliyoruz.

BARIŞ SÜRECİ SEÇİM SÜRECİNE HEBA EDİLMEMELİ

Sürecin iki belirleyicisinin olduğunu, bunlardan birinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan, diğerinin de Abdullah Öcalan olduğunu belirten Batmanlılar “Özellikle son dönemlerde Cumhurbaşkanının, Hükümetin de olumlu baktığı birtakım adımlar karşısında gösterdiği yaklaşım toplumda güvensizliğe ve kaygıya neden oluyor. Barış sürecini hiçbir şekilde seçim sürecine heba etmemek gerekiyor” açıklamaları ile dikkat çekiyor.

BALDIRAN ZEHİRİNİ HEP BİRLİKTE İÇELİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kürt sorunu var demek ayırımcılıktır” söylemi ise bölgede olduğu gibi Batman’da da kaygıya neden oldu. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar “Çünkü ayırımcılığın ne olduğunu ve bundan en fazla muzdarip olan Kürtlerin ayırımcılık yapması söz konusu olamaz. Kürt sorununun varlığı konusuna gelince şayet hala ellerinde dağlarda silahla dolaşan Kürt gençleri varsa demek ki daha çözülmesi gereken problemler var. Bir de Başbakan olduğu dönemde Kürt sorununun çözümü için baldıran zehri de olsa içerim demişti” açıklamalarını yapıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete