GÜNDEM

REKOR AĞIRLIĞINDA KAVUN!

Batman’ın köylerinde yetiştirilip şehir merkezinde satışa sunulan organik kavunlar, lezzetinin yanı sıra ağırlığıyla da ilgi odağı oldu. 9 kiloya varan kavunlar hem kilosu ile hem de lezzetli ile rekor kırıyor.

REKOR AĞIRLIĞINDA KAVUN!
01-08-2016 20:37
Google News

KAVUNUN TADI DA KİLOSU DA İLGİ ÇEKİYOR

Batman’a bağlı köylerde yetiştirilen organik kavunlar, seyyar bir esnaf tarafından Batman’a getirilerek satışa sunuluyor. Kentin işlek güzergâhlarında satışa sunduğu kavunlarla vatandaşların damaklarına hizmet eden seyyar esnaf, kavunların ağırlığıyla da vatandaşları şaşırtıyor. Seyyar esnaf tarafından el tartısı kullanılarak tartılan kavunların ağırlığı, 9 kiloya varıyor. Rekor ağırlıktaki kavunları adeta şov yaparak satan seyyar esnaf, kavunların lezzetinin de rekor düzeyde olduğunu iddia ediyor. Organik kavunların Batman’da büyük ilgi gördüğünü söyleyen esnaf “El tartımız ile kavunları vatandaşın gözü önünde tartıyoruz. 9 kiloya varan kavunlarımız hem kilosu ile hem de lezzeti ile rekor kırıyor” dedi.

9 kilo ağırlığındaki kavunları görev vatandaşlar ise “Karpuz ağırlığındaki kavunlar, epey ilgimizi çekti. Lezzetli olup olmadığını merak ettik. Büyük boy poşete koyduğumuz kavunu taşımakta dahi zorlanıyoruz. 8 kişilik bir ailenin rahatlıkla tüketebileceği büyüklükte” açıklamasını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete